Mand i kørestol anholdt: Røvede tankstation

En 53-årig mand er sigtet for røveri og vold mod tjenestemand efter usædvanligt røveri

Ved du noget? Send et tip i en sms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

En tankstation i Esbjerg blev onsdag eftermiddag udsat for et røveri.

I sig selv måske ikke så usædvanligt, men manden, der efterfølgende blev anholdt, havde et noget usædvanligt signalement.

Der var nemlig tale om en lokal 53-årig mand, som ifølge politiet begik røveriet i sin kørestol.

Inde på tankstationen truede han ifølge politiet med en strømpistol og en attrap, men da han ville flygte fra stedet, var politiet mødt op. I stedet for at overgive sig, valgte manden dog at true betjentene med attrap-pistolen.

- Han pegede på dem med en pistol, så der valgte betjentene at pege tilbage med tjenestepistolerne, siger Bjørn Pedersen, vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, til Ekstra Bladet.

Det fik dog manden til at overgive sig, så det ikke var nødvendigt for betjentene at benytte pistolerne yderligere.

- Ikke den klogeste
Den 53-årige blev derefter anholdt, og han er blandt andet sigtet for røveri og vold mod tjenestemand.

- Det kan godt være, der kun var tale om en attrap, men det vidste betjentene jo ikke, da der blev peget på dem, siger vagtchefen.

Manden skal nu overnatte i detentionen, hvorefter der vil blive taget stilling til, om han skal fremstilles med krav om varetægtsfængsling.

Bjørn Pedersen fortæller, at politiet hurtigt var på pletten, da røveriet blev begået kun to kilometer fra politistationen i Esbjerg, og politiet blev både alarmeret af en alarmknap på tanken og af en snarrådig anmelder, der kunne beskrive den usædvanlige gerningsmand.

Det er endnu uvist, hvordan den formodede gerningsmand havde tænkt sig at flygte fra stedet.

- Jeg tror ikke, det er den klogeste røver, vi har haft, konstaterer Bjørn Pedersen.

Den 53-årige var i forvejen kendt af politiet, oplyser vagtchefen. Foruden sigtelserne for røveri og vold mod tjenestemand, vil manden også blive sigtet for brud på våbenloven, fordi han var i besiddelse af en strømpistol.