Annonce:
Annonce:

Mand idømt 12 års fængsel for smugling

Manden er dømt for at have være involveret i indsmugling af hårde stoffer og våben

Annonce:
Følg Krimi

En 30-årig mand fra Albertslund er mandag blevet idømt 12 års fængsel ved Retten i Glostrup.

Det sker på baggrund af, at manden tidligere har været involveret i indsmugling af mere end otte kilo kokain, fem halvautomatiske pistoler og tilhørende ammunition.

Det skriver National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) i en pressemeddelelse.

Manden er dømt for at have ageret bagmand bag to forsøg på indsmugling af de ulovlige varer. Sagen er tidligere blevet kendt som 'Operation Alfa'.

22-årig kvinde også dømt
Forsøgene skete i august og december 2021, hvor en bil kørte fra Holland mod Danmark. Begge blev forsøg blev dog forhindret af tysk politi.

Laura Wiggers, der er anklagerfuldmægtig ved NSK, udtaler, at dommen er et resultat af et solidt efterforskningsarbejde, der har krævet internationalt samarbejde.

'Jeg er tilfreds med dommen, der afspejler, at det er en alvorlig forbrydelse at forsøge at indsmugle både våben og narkotika,' udtaler hun i den skriftlige pressemeddelelse.

Ud over forsøgene på smuglingerne blev den 30-årige mand også dømt for at have været med til at organisere salg af minimum 250 gram kokain sammen med en 22-årig kvinde. Det skete i perioden fra december 2021 til juli 2022.

Kvinden er blevet idømt to års ubetinget fængsel for den sag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fedte-Frederiksen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: