Mand idømt livstid: Kastede kone og datter ud over klippe-skrænt

Jonas Runnemark fra Sverige har fået livstid for at slå sin lille familie ihjel på dramatisk vis

Jonas Runnemark tegnede livsforsikring til sin kone et halvt år før drabet (Foto: Krister Hansson).
Jonas Runnemark tegnede livsforsikring til sin kone et halvt år før drabet (Foto: Krister Hansson).

Den 30-årige svenske Jonas Runnemark er netop blevet idømt livstid for at slå sin 34-årige kone og ni måneder gamle datter ihjel. Det skriver Aftonbladet.

Det skete den 9. december sidste år, da den lille familie var taget på tur til klippe-skrænten i Dalby. Jonas Runnemark bad sin kone om at tage en hue på, for han havde en overraskelse til hende. Konen fulgte sin mands ordre, men i stedet for at hive en glædelig overraskelse frem, slog han hende i hovedet med en hammer.

Bagefter hentede han parrets lille datter i bilen og kastede dem begge ud over skrænten. Da de ikke døde af det voldsomme fald, kravlede han ned ad skranten for at fortsætte volden mod sin lille familie.

Jonas Runnemark ringede til alarmcentralen om aftenen klokken 22.53 og fortalte, at der var sket en ulykke. Både mor og datter var i live, da de blev hentet af ambulancen, men døde den efterfølgende nat.

Tegnede forsikring i konens navn

Jonas Runnemark har under en afhøring fortalt, at han i lang tid inden drabet havde mareridt om at dræbe sin familie. Han indrømmede også, at han tegnede en livsforsikring til sin kone et halvt år før mordet. Der er tale om en forsikring, der ville udløse et milionbeløb.

Under efterforskningen troede politiet, at han var psykisk ustabil. Socialstyrelsen foretog herefter undersøgelser, hvor han blev vurderet egnet til at blive idømt fængsel.

Alligevel kæmpede Jonas Runnemarks forsvarer Per Schånberg for, at han skulle idømmes en tidsbegrænset straf, da han angiveligt lider af tvangstanker.

- Man begår ikke sådan en forbrydelse, hvis man er rask. Jeg synes, retten skal tage hans psykiske tilstand i betragtning og give ham en tidsbegrænset straf. Jeg tænker 14-18 år ville være rimeligt, fortæller Per Schånberg til Aftonbladet.

Anklageren i sagen understregede, at hun gik efter livstid.

- Han har været særdeles hård og hensynsløs, fortæller hun til Aftonbladet.