Mand indrømmer drab på 17-årig efter 32 år

64-årige Christopher Hampton har erkendt, at han dræbte 17-årig i 1984

17-årige Melanie Road blev fundet dræbt i juni 1984. Nu har hendes formodede drabsmand erkendt sig skyldig. (Foto: SWNS)
17-årige Melanie Road blev fundet dræbt i juni 1984. Nu har hendes formodede drabsmand erkendt sig skyldig. (Foto: SWNS)

Knap 32 år efter drabet på 17-årige Melanie Road i den engelske by Bath, har gerningsmanden bag nu erkendt sin ugerning.

Det skete kort før starten på retssagen mod den formodede gerningsmand mandag.

Her erkendte den nu 64-årige Christopher Hampton, at det var ham, der stod bag drabet, der fandt sted 9. juni 1984. Det skriver flere britiske medier, heriblandt Sky News.

Den unge kvinde var på vej hjem efter at have været i byen med en gruppe venner, da hun blev overfaldet på vejen. Her blev hun udsat for en voldtægt, inden hun blev dræbt af adskillige knivstik i brystkassen og i ryggen.

Hendes lig blev efterfølgende fundet af en mælkemand og hans søn klokken 05.30, ikke langt fra hendes hjem.

Den 64-årige Christopher Hampton, der er far til tre, blev sidste år anholdt, efter at politiet var begyndt at DNA-teste over 1000 mænd, der havde befundet sig i området i tiden omkring hendes død.

Men ifølge Sky News var det et tilfælde, der førte til, at Hamptons DNA også blev indsamlet.

I forbindelse med en mindre lov-overtrædelse, blev hans 41-årige datters DNA registreret i 2014, og her var der et sammenfald med de DNA-spor, der blev fundet på Melanie Roads tøj og lig.

Politiet fik derfor et mundskrab fra Christopher Hampton, og det viste sig at matche det sæd, der blev fundet på Melanie.

Nægtede sig skyldig
Hampton havde i december ellers nægtet sig skyldig i drabet i forbindelse med et retsmøde, men nu har han altså valgt at erkende sin skyld i sidste øjeblik før den 32 år gamle sag skulle for retten.

Sagen skabte stor røre i den mellemstore engelske by i 80'erne, hvor der blandt blev andet hængt plakater op med billeder af den 17-årige, hvor vidner og bekendte blev bedt om at melde sig på banen.

Den 64-årige har siddet fængslet siden sidste år på grund af de tungtvejende beviser mod ham.

I forbindelse med 30-året for datterens død, havde Melanies mor appelleret til befolkningen om, at folk med viden om sagen skulle træde frem, skriver Daily Mail.

- Vi sørger over vores datter og søster Melanie hvert minut, hver time dag og nat, lød det fra moderen på vegne af sig selv og Melanies søster Karen.

I forbindelse med mandagens retsmøde, læste Karen en såkaldt 'victim impact'-erklæring op, hvor hun blandt andet sagde, at hun følte, hun havde levet i en gyserfilm, og at alle dele af hendes liv havde været påvirket af sagen.

- For min familie og mig har intet nogensinde føltes sikkert. Dette er et mareridt, jeg aldrig kan vågne op fra, lød det fra søsteren.

På grund af at Christopher Hampton erkendte sig skyldig, skulle den planlagte retssag ikke gennemføres.

I stedet gik sagen direkte til strafudmåling, og her er den 64-årige blevet idømt livsvarigt fængsel, hvoraf han minimum skal afsone 22 år, skriver Sky News.