Mand løj sig til læge-titel efter ulykke: Undersøgte forulykket kvinde

En 35-årig mand fra Helsingør er ved Retten i Næstved blevet dømt for at have udgivet sig for at være læge under et færdselsuheld, hvor han tilså et kvindeligt trafikoffer

En 35-årig mand er blevet dømt for at udgive sig for at være læge, selv om han ikke anede en pind om medicin. Modelfoto: Colourbox
En 35-årig mand er blevet dømt for at udgive sig for at være læge, selv om han ikke anede en pind om medicin. Modelfoto: Colourbox
Følg Krimi

En 35-årig mand fra Helsingør er blevet idømt ti dages fængsel for at have udgivet sig for at være læge under et færdselsuheld på Sydmotorvejen ved Haslev, hvor tre biler var impliceret.

Den 35-årige havde blandt andet held til at tiltuske sig adgang til en ambulance, hvor der lå en tilskadekommen kvinde og ventede på at blive behandlet.

Det fortæller anklagerfuldmægtig ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Iben Grønbæk, til Ekstra Bladet.

Det var 14. august 2014, at tre biler var impliceret i et færdselsuheld på Sydmotorvejen. Både ambulance og en enkelt mc-betjent var ankommet til uheldsstedet, da den 35-årige, der også kørte på motorvejen, holdt ind til siden og henvendte sig til betjenten.

- Jeg er læge, kan jeg hjælpe på nogen måde, spurgte den 35-årige mc-betjenten.

Undersøgte kvinde
Det fik betjenten til at bede manden om at spørge ambulance-personalet, og her tog man umiddelbart imod tilbuddet.

- Derfor foretager han visitationen af de implicerede. Han undersøger dem med henblik på, om de skal indbringes til sygehus, siger Iben Grønbæk til Ekstra Bladet.

Manden tilså blandt andet en kvinde, der senere blev kørt til behandling på sygehuset.

Det viste sig imidlertid, at den 35-årige slet ikke var læge. Det kom frem, da mc-betjenten kom hjem på politistationoen og skulle skrive rapport. På skadesstedet havde han bedt den 35-årige om at identificere sig selv, men det telefonnummer og det cpr-nummer, som han havde givet betjenten, viste sig slet ikke at eksistere.

- Men fordi betjenten havde haft et tv-hold med sig på sin opgave, så kunne han derigennem finde frem til registreringsnummeret på mandens bil. Den 35-årige viste sig at være bilens ejer, siger Iben Grønbæk.

Var muligvis fascineret af tv-hold
Den 35-årige nægtede sig inden retsmødet skyldig. Og han valgte at blive væk fra retssagen, som blev gennemført alligevel. Her afgav både mc-betjenten og en af ambulanceredderne forklaring. Det kom ikke frem, hvorfor manden havde behov for at lade som om, at han var læge.

- Det kan man kun gisne om. Men det kan skyldes, at han var optaget af, at et tv-hold fra Station 2 stod og optog, forklarer Iben Grønbæk.

- Det er alvorligt, når man misbruger den tillid, som vi skal have til myndigheder, fortsætter hun.

Der var ikke mange tilsvarende sager at tage afsæt i. Seneste domme, der har mindet om, er ifølge Iben Grønbæk fra 1977 og 1982. Ellers er det alene sager, hvor personer har udgivet sig for at være politibetjente, som anklagemyndigheden havde at læne sig op ad, når påstanden om straf skulle fastlægges.

Fordi den 35-årige ikke var mødt frem i retten, valgte hans forsvarer at udbede sig betænkningstid med henblik på eventuel anke til landsretten.

Ingen kom i øvrigt alvorligt til skade under færdselsuheldet.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+