Annonce:
Annonce:

Mand med dansk bopæl dømt i Malaysia: Lavede fake news-video

Producerede løgnagtig video, der skulle vise, at ambulance og politi var langsom i sag om likvidering

Denne 46-årige yeminit med fast bopæl i Danmark er den første til at blive dømt efter en ny anti-fake news lov i Malaysia.
Foto: AP
Denne 46-årige yeminit med fast bopæl i Danmark er den første til at blive dømt efter en ny anti-fake news lov i Malaysia. Foto: AP
Annonce:
Følg Krimi

En 46-årig mand med fast bopæl i Danmark er den første til at blive dømt efter en splinterny lov i Malaysia, der handler om at komme fake news til livs.

Fake news er et begreb, der det seneste års tid har spredt sig voldsomt. Konkret dækker det over bevidst offentliggørelse af løgnagtigt indhold. Og det var præcist, hvad den 46-årige i går blev dømt for, ifølge nyhedsbureauet AFP via Daily Mail.

Her forlyder det, at der er tale om en dansk statsborger, men ifølge Udenrigsministeriet er dette ikke helt korrekt:

- Udenrigsministeriet kan bekræfte, at en udenlandsk statsborger med fast bopæl i Danmark er tilbageholdt i Malaysia. Ambassaden i i Kuala Lumpur yder sædvanlig konsulær bistand.

- Vi har tavshedspligt i personsager og kan derfor ikke bidrage med yderligere oplysninger, meddeler en medarbejder ved Udenrigsministeriet til Ekstra Bladet.

Annonce:

Anti fake news-loven blev vedtaget i april. Den gør det muligt at idømme op til seks års fængsel, hvis man bevidst spreder falsk information. Den 46-årige slap dog med en uges fængsel.

AFP beskriver, hvordan den 36-årige, der har rødder i Yemen, erkender at have produceret en video, der beskylder malaysiske redningsfolk for at have reageret meget langsomt, da et medlem af den palæstinensiske gruppe Hamas, der blev likvideret på åben gade i Kuala Lumpur.

Fadi a-Batsh blev dræbt 21. april af maskerede mænd på motorcykel, da han var på vej til bøn. Familien til den dræbte beskylder Israel for at stå bag drabet, hvilket Israel afviser.

Den 46-årige var på et ti-dages besøg i Malaysia, da han blev anholdt:

- Jeg indrømmer, at jeg begik en fejl. Jeg kendte ikke lovgivningen i landet, sagde den hændervridende mand under retssagen.

Her blev fake news-videoen afspillet. Den varer to minutter, og på videoen optræder den 46-årige, der på arabisk brokker sig over, at det tog for lang tid for både politi og ambulance at nå frem til gerningsstedet efter skyderiet.

Ved retssagen forklarede han yderligere, at han har tre koner og seks børn.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: