Annonce:
Annonce:

Mand mistænkt for menneskesmugling udleveres til Frankrig

37-årig mand, der har boet med sin familie i Viborg, er mistænkt for menneskesmugling og uagtsomt manddrab

Annonce:
Følg Krimi

Det gjorde ingen forskel for en 37-årig mand, at han fik Vestre Landsret til at vurdere, hvorvidt han skal udleveres af Danmark til Frankrig.

Landsretten er nået frem til samme resultat: Manden skal sendes videre fra det danske retssystem til det franske. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

I Frankrig er han blandt andet sigtet for menneskesmugling og uagtsomt manddrab.

Det var den 22. juni i år, at dansk politi modtog en henvendelse fra de franske myndigheder, der bad om at få den 37-årige mand anholdt. Han har i flere år boet i Viborg med sin familie.

Foruden menneskesmugling og uagtsomt manddrab er han også sigtet for fareforvoldelse og deltagelse i en kriminel organisation.

Ifølge de franske myndigheder har han været dybt involveret i smugling af migranter ved at have købt flere både til at fragte de mange mennesker over Den Engelske Kanal. Det stod angiveligt på fra september 2020 til juni 2021.

Annonce:

Mediet Daily Mail har tidligere beskrevet, at fransk politi i samarbejde med Europol kom på sporet af manden og derefter anmodede Danmark om at få ham udleveret.

Ifølge den britiske avis tager sagen mod den 37-årige mand udgangspunkt i en tragedie, hvor bådflygtninge i oktober sidste år druknede på vej over havet fra Frankrig til England.

Blandt de druknede var en blot 15 måneder gammel dreng og flere fra hans familie.

Den 37-årige, der ifølge Daily Mail har rødder i Iran, blev tidligere på året varetægtsfængslet in absentia - uden at være til stede - i den franske by Dunkerque.

Midt- og Vestjyllands Politi anholdt manden den 23. juni, og han har siden siddet varetægtsfængslet.

Mandag i sidste uge afgjorde Retten i Viborg, at han skulle sendes til Frankrig. Onsdag stadfæstede landsretten altså den beslutning.

Den 37-årige nægter sig skyldig.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: