Mand og kvinde fængslet for drabsforsøg

Ifølge sigtelsen spærrede kvinden udgangen, mens 43-årig mand forsøgte at stikke sit offer med en grill-kniv

Foto: Per Rasmussen
Foto: Per Rasmussen
Følg Krimi

Fire ugers varetægtsfængsling er den foreløbige konsekvens for en 43-årig mand og hans 32-årig veninde, som ifølge politiet står bag et drabsforsøg mandag eftermiddag.

Her blev en 25-årig mand overrasket i sin egen lejlighed i Nakskov af duoen, som ifølge politiet efterfølgende forsøgte at stikke manden ihjel.

Ifølge sigtelsen mod de to spærrede kvinden udgangen til lejligheden, mens den 43-årige mand jagtede sit offer og stak ikke mindre end ni gange efter ham.

Kvinden skulle ifølge sigtelsen blandt andet have blokeret vejen ved at sætte sig overskrævs på en sofa, således at den 25-årige ikke kunne komme ud.

Forsvarede sig med pude
Den 25-årige slap kun fra drabsforsøget med livet i behold, fordi han værgede for sig med en pude.

Under grundlovsforhøret nægtede de to sig skyldige.

Da den 43-årige mand blev ført ind i salen, havde han tydelige mærker fra kniv-tumulten på sin ene hånd, der var bundet ind.

Motivet for det voldsomme kniv-angreb forbliver dog uvist, da grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre blandt andet af hensyn til efterforskningen.

Politiet om drabsforsøg: Kvinde hjalp til under kniv-angreb

Tirsdag var lejligheden til den 25-årige mand fortsat afspærret af politiet. En blodig dør og polititape vidnede alene om de voldsomme begivenheder, som flere af beboerne i lejlighedskomplekset i Nakskov delvist kunne overvære.

Kastede kniv ud af vindue
Et vidne fortæller til Ekstra Bladet, hvordan kvinden og manden ankom til lejligheds-komplekset sammen med en ung dreng sent mandag eftermiddag.

- De voksne virkede berusede og ville meget gerne ind, fortæller vidnet, som afviste at lukke de fremmødte ind i opgangen på Nyggade i Nakskov.

Men efter et kvarters tid blev vidnet opmærksom på tumult, som kom fra en lejlighederne.

- Pludseligt faldt der en kniv ned på vejen foran mit vindue, fortæller vidnet til Ekstra Bladet, som ellers beskriver området, som stille og roligt.

Da politiet ankom til lejligheden kunne de i første omgang anholde den 32-årige kvinde. Manden og den unge dreng var dog imidlertid flygtet fra stedet, men betjente kunne kort efter også anholde den 43-årige mand.

Efterforsker Marianne Roed ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi ønsker ikke at kommentere sagen yderligere på grund af de lukkede døre ved dagens retsmøde.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?