Mand og kvinde tiltalt for at sammenligne muslimer med grise

Retten i Odense behandler i dag sag om 29-årig mand og 19-årig kvinde, der i 2014 slog en vittighed op på Facebook, som kan opfattes racistisk

En 19-årig kvinde og en 29-årig mand sidder i dag på anklagebænken ved Retten i Odense for et racistisk opslag på Facebook. (Foto: Ole Frederiksen)
En 19-årig kvinde og en 29-årig mand sidder i dag på anklagebænken ved Retten i Odense for et racistisk opslag på Facebook. (Foto: Ole Frederiksen)
Følg Krimi

- Mooar! Hvorfor spiser vi ikke aber?

Fordi vi er beslægtede med dem!

- Er det, så også derfor muslimer ikke spiser grise?

Sådan lød teksten ved siden af et billede af en abe, da en 29-årig mand fra Fyn 26. november sidste år forsøgte at gøre sig morsom på Facebook.

Problemet for manden - og for en 19-årig kvinde, der fem dage senere valgte at dele opslaget på sin egen Facebook-profilside - er, at ikke alle delte hans umiddelbare begejstring, da de læste, hvad der stod på mandens Facebook-væg.

DF'er politianmeldt for racisme

Manden blev meldt til Fyns Politi for racisme, og her har anklagemyndigheden taget sagen så alvorligt, at både manden og kvinden er blevet tiltalt for at overtræde den såkaldte racismeparagraf, der taler om 'at forhåne eller nedværdige en gruppe personer på grund af race, hudfarve, national eller etnisk oprindelse, tro eller seksuel orientering'.

Både manden og kvinden sidder i dag på anklagebænken ved Retten i Odense. Straframmen i den slags sager er alt fra bødestraf og op til to års fængsel i særligt grove sager.

Jurister: Okay at råbe perker på boldbanen

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.