Mand prøver at bedrage ældre ved at spille barnebarn

Tre ældre har talt med mand, der bad om penge til en vandskade. En har givet ham kontanter, oplyser politi

Følg Krimi

Flere ældre er blevet udsat for forsøg på bedrageri af en mand, der har udgivet sig for at være deres barnebarn eller for at kende deres barnebarn.

En af gangene er det lykkes manden at bedrage en 92-årig kvinde fra Holbæk.

Kvinden gav manden flere tusinde kroner mandag, oplyser Carsten Andersen, der er kommunikationsansvarlig for Midt- og Vestsjællands Politi.

- Manden ringer til de her ældre mennesker, og i to tilfælde siger han, at han er deres barnebarn, og at han har været udsat for en vandskade. Han er derfor nødt til at låne nogle penge her og nu for at betale for vandskaden.

- I et tilfælde er det lykkedes at få pengene. I de to andre tilfælde blev det ikke til noget, men der er ingen tvivl om, at der er tale om forsøg på bedrageri, siger Carsten Andersen.

Manden fortalte den 92-årige kvinde, at hendes barnebarn havde et akut problem med en vandskade og kom efterfølgende og hentede pengene.

Den 92-årige kvinde fik at vide, at hun ikke måtte sige noget til sin søn.

En ældre kvinde fra Søstrup og en ældre mand fra Køge oplevede det sammen mandag, men begge fattede mistanke og kontaktede deres familier, der kunne afkræfte historien om en vandskade hos barnebarnet.

Ifølge politiet bad manden den 75-årige kvinde fra Søstrup om 25.000 kroner.

Tilfældene ligner unægteligt hinanden, og politiet tror derfor, at der er tale om den samme gerningsmand.

Han beskrives som almindelig af bygning med kort brunligt hår. Manden er desuden omkring 50 år gammel, dansk af udseende og 180-185 centimeter høj.

Ifølge politiet er det muligt, at han vil forsøge at bedrage andre, og politiet advarer derfor mod, at man udleverer penge under lignede omstændigheder.

- Når man alligevel snakker med sine forældre, kan man sige, at der er nogen, der laver denne slags numre for tiden, så de ikke falder i, siger Carsten Andersen.

Politiet ved ikke, hvorfor manden er gået efter de tre ældre mennesker, men prøver nu at kæde hændelserne sammen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+