Mand ramt af skud i København: Var tidligere en del af bandemiljøet

28-årig mand, der blev ramt af skud i København onsdag aften, var tidligere en del af bandemiljøet. Han er uden for livsfare

Video: Kenneth Meyer

Den mand, der onsdag aften blev såret af skud i København, har for nogle år siden været knyttet til bandemiljøet.

Det oplyser Københavns Politi til Ekstra Bladet.

- Der er tale en 28-årig mand, der er ramt af skud ude på Bygmestervej sent onsdag aften. Han sad højst sandsynligt i en bil, da han blev ramt, og han henvendte sig selv på sygehuset. Han er på nuværende tidspunkt ikke i kritisk tilstand, og jeg vil heller ikke mene, at han har været det, da han var i stand til selv at fragte sig til sygehuset, siger Torben Svarrer, der er chef for Afdelingen for Organiseret Kriminalitet ved Københavns Politi til Ekstra Bladet.

Politiet er ude til et skyderi i Københavns Nordvestkvarter onsdag aften. Foto: Kenneth Meyer Krimi Mand ramt af skud i København

Offeret er kendt af politiet, men Københavns Politi kan endnu ikke sige noget om motivet bag skyderiet.

- Den 28-årige mand er kendt af politiet. Han har ikke været en del af bandemiljøet det seneste år, men for år tilbage var han. Hvilken gruppering vil jeg ikke komme ind på, men det er ikke til at sige, om det er den gamle historik, der ligger bag denne episode, siger Torben Svarrer.

Den 28-årige mand var selv i stand til at tage på sygehuset, efter han var blevet ramt af skud. Foto: Kenneth Meyer
Den 28-årige mand var selv i stand til at tage på sygehuset, efter han var blevet ramt af skud. Foto: Kenneth Meyer

Ingen anholdte
Torben Svarrer forklarer til Ekstra Bladet, at det endnu er usikkert, om der har været en eller flere gerningsmænd ved skyderiet.

Politiet vurderer dog, at der er blevet affyret et til to skud.

- Det har været muligt at afhøre offeret nu. Det er meget begrænset, hvad det har bibragt. Vi ved endnu ikke noget om gerningsmænd eller om eventuelt flugtkøretøj.

Han opfordrer derfor alle vidner til at henvende sig til Københavns Politi.

- Vi har talt med en del vidner siden episoden, men det har ikke bibragt os noget banebrydende, så vi har ikke kunnet foretage anholdelser på den baggrund. Men vi hører selvfølgelig meget gerne fra vidner, der har set eller ved noget om sagen, siger Torben Svarrer.

Politiet er ude til et skyderi i Københavns Nordvestkvarter onsdag aften. Foto: Kenneth Meyer Krimi Mand ramt af skud i København Foto: Kenneth Meyer Krimi Politi jagter spor efter nyt skuddrama

Skyderiet fandt sted flere måneder efter seneste skudepisode i Københavnsområdet.

I november blev der indgået en våbenhvile mellem banderne Loyal To Familia, der holder til omkring Blågårds Plads på Nørrebro, og det der tidligere hed Brothas, som holder til omkring Mjølnerparken på det ydre Nørrebro.

I månederne op til aftalen var der et stort antal skyderier i København.

Har du oplysninger i sagen, så kan Københavns Politi kontaktes på 114.

1 af 2 En 28-årig mand blev onsdag aften ramt af skud på Bygmestervej i København. Foto: Kenneth Meyer
2 af 2 En 28-årig mand blev onsdag aften ramt af skud på Bygmestervej i København. Foto: Kenneth Meyer