Mand skudt af politi i Sverige: Angreb flere personer

En mand i 20'erne er blevet skudt af politiet i den svenske by Vetlanda, efter han gik til angreb på flere personer i centrum af byen

Vores kollegaer på Aftonbladet udlægger her situationen

En mand i 20'erne er blevet skudt af politiet i Sverige.

Manden gik til angreb på flere personer i den svenske by Vetlanda, hvilket ledte til episoden, hvor en betjent måtte trække sin tjenestepistol og skyde manden.

Ifølge en pressemeddelelse fra politiet har de været i kontakt med otte personer, som er kommet til skade under angrebet. Der er både tale om mindre skader og mere alvorlige skader.

Sent onsdag aften oplyser sundhedsvæsnet i Sverige ifølge Aftonbladet, at tre af de tilskadekomne har livstruende skader.

Store dele af Vetlanda er onsdag aften spærret af. Foto: Stringer/Ritzau Scanpix
Store dele af Vetlanda er onsdag aften spærret af. Foto: Stringer/Ritzau Scanpix
 

Gerningsmanden er i live efter skudepisoden, men politiet kender ikke hans nuværende tilstand, oplyses det i pressemeddelelsen. Manden er sigtet for drabsforsøg.

Politiet er nu i færd med at afhøre vidner til episoden.

Efterforskes som terror
I første omgang fremgik det i de svenske medier, at man ikke efterforskede det som et terrorangreb, men nu oplyses det i en pressemeddelelse fra politiet, at man klassificerer hændelsen som en 'mistænkt terrorforbrydelse'.

Under et pressemøde om sagen oplyser Jonas Lindell, der er leder af politiet i regionen Höglandet, ifølge Aftonbladet, at man ikke ønsker at oplyse gerningsmandens statsborgerskab.

Han fortæller dog, at manden bor i området.

På spørgsmålet om, hvorfor man nu efterforsker det som en terrorsag, svarer Jonas Lindell:

- Der er detaljer i efterforskningen, der får os til at undersøge terrormotiver. Man hvad det er, kan jeg ikke komme ind på, siger han og understreger, at sagen først og fremmest efterforskes som drabsforsøg.

Han oplyser desuden, at gerningsmanden er tidligere kendt af politiet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Manden angreb ifølge politiet personer på fem forskellige steder i byen. Foto: Stringer/Ritzau Scanpix
Manden angreb ifølge politiet personer på fem forskellige steder i byen. Foto: Stringer/Ritzau Scanpix
 

Ikke afhørt
Det har endnu ikke været muligt for politiet at afhøre gerningsmanden, da han er indlagt på hospitalet efter at være blevet skudt af politiet.

I den tidligere pressemeddelelse fremgår det desuden, at politiets egne handlinger også efterforskes i forbindelse med hændelsen, hvor en tjenestepistol blev affyret.

På grund af den efterforskning vil politiet ikke på nuværende tidspunkt komme med yderligere oplysninger om, hvorfor der blev afgivet skud i situationen.

Statsminister reagerer
Kort før politiets pressemøde kom den svenske statsminister, Stefan Löfven, med en udtalelse om sagen.

'I aften tænker jeg på de sårede i Vetlanda og deres pårørende. Jeg fordømmer den forfærdelige vold. Vi møder disse afskyelige handlinger med samfundets samlede kraft', udtaler han.

Foto: Stringer/Ritzau Scanpix
Foto: Stringer/Ritzau Scanpix