Annonce:
Annonce:

Mand skudt i bagel-butik: Sådan så gerningsmanden ud

En 47-årig mand er i kritisk tilstand, efter at han blev skudt flere gange i en bagelforretning på Frederiksberg

Annonce:
Følg Krimi

Gerningsmanden bag det skyderi, som søndag eftermiddag fandt sted på Falkoner Allé på Frederiksberg, er fortsat på fri fod.

Det har politiinspektør Tommy Laursen netop oplyst ved en pressebriefing på gerningsstedet.

Han bekræftede desuden, at skyderiet fandt sted i en bagelforretning.

- Klokken 13 indfandt en kunde sig i butikken. Her afgav han flere skud og ramte en 47-årig mand, berettede Tommy Laursen.

- Gerningsmanden undløb ned mod Kejserinde Dagmars Plads og forsvandt ned ad Den grønne sti, og her slutter vores spor, fortsatte han.

Artiklen fortsætter efter billedet ...

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer
 

Politiet har nu udsendt et signalement på gerningsmanden:

Annonce:

- Der er tale om en mand, som er mørklødet, mellem 23-25 år, 185 centimeter høj, iført mørk jakke, mørk halsedisse med noget neongrønt på, mørke bukser, sorte handsker og mørke sko, lød beskrivelsen fra politiinspektøren.

Ifølge Tommy Laursen er offeret formentlig indehaveren af bagelbutikken. Han er fortsat i kritisk tilstand og ligger på operationsbordet.

Artiklen fortsætter efter billedet ...

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer
 

Politiet holder fast i deres teori om, at offeret ikke har relationer til bandemiljøet.

De har siden skyderiet været massivt til stede ved gerningsstedet og vil ifølge politiinspektøren være det minimum to timer endnu.

Derfor er et større område omkring Falkoner Allé også spærret af mellem Howitzvej og Nyelandsvej.

Artiklen fortsætter efter billedet ...

Foto: Anthon Unger
Foto: Anthon Unger

Vidne: Han fik hjertemassage
Ekstra Bladets mand på stedet berettede tidligere, at man kunne se blod på gulvet inde i bagelbutikken.

Søndag sen eftermiddag er politiet i færd med at fotografere inde i butikken, og minimum to teknikere iført hvide dragter arbejder på stedet.

Der er ligeledes to politihunde.

Annonce:

Artiklen fortsætter efter billedet ...

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer
 

Et rystet vidne, der arbejder i en nærliggende butik, fortalte desuden til Ekstra Bladet, at han ikke hørte skuddene, men så, at manden efterfølgende fik hjertemassage, inden der ankom en ambulance til stedet.

Artiklen fortsætter efter billedet ...

Foto: Anthon Unger
Foto: Anthon Unger

Dette bekræftede politiinspektør Tommy Laursen ved pressebriefingen.

- Umiddelbart efter skyderiet reagerede et vidne ved at løbe hen og hjælpe med livreddende førstehjælp. Det vil vi gerne takke for, for det har gjort, at vi kunne få manden transporteret til hospitalet til videre behandling, sagde han.

Politiet modtog anmeldelsen klokken 13.02.

En blodig vinter - fem dræbt og fem såret af skud

Torsdag 2. december

En 27-årig mand blev på Sorgenfrigade tæt på Nørrebrogade i København skudt i ryggen og dræbt midt i myldretiden klokken cirka 16.30. Han var sammen med mindst en uidentificeret mand, der undslap med livet i behold. Politiet anholdt kort tid efter en 21-årig svensk statsborger og en 18-årig dansker for drab og drabsforsøg, og siden er yderligere fire mænd sigtet i sagen. Offeret er ifølge Ekstra Bladets oplysninger medlem af gadebanden NNV, der holder til i Nørrebro/Nordvest-kvarteret.

Fredag 3. december

Klokken cirka 11.30 kom to mænd ind i en frisørsalon på Islevbrovej i Rødovre og affyrede skud. En 17-årig bulgarsk dreng, som ifølge politiet kom til Skandinavien tidligere i år, blev dræbt. Han stod i salonen og klippede en 15-årig skoledreng. Skoledrengen blev ramt af skud i hånden og måtte på hospitalet. En 28-årig mand, der er bosat i Sverige, blev såret alvorligt og var i kritisk tilstand. To mænd er sigtet og varetægtsfængslet efter episoden. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er de begge en del af NNV.

Lørdag 4. december

Lørdag klokken cirka 21.30 kom en mand ind på en vandpibecafé på Åboulevard 39 på Frederiksberg og affyrede et skud, der ramte en 39-årig gæst på cafeen i hovedregionen. Offeret er i kritisk tilstand. Gerningsmanden flygtede derefter om hjørnet og af uvisse årsager ind i en nærliggende Netto. Her blev han filmet af et overvågningskamera. Han løb ud af butikken igen og forsvandt. En 18-årig er anholdt.

Tirsdag 7. december

Klokken cirka 1 natten til tirsdag blev to mænd ramt af skud i Herlev ved Hækmosen og Krebsdammen. Den ene mand fandt ud på vejen og stoppede en civil bil, der kørte ham til hospitalet. Hans tilstand er stabil. Senere på natten fandt politiet den anden dræbt i skovbunden. En mand blev kort efter anholdt og sigtet i sagen, men politiet valgte at løslade ham efter afhøring.

Onsdag 15. december

Omkring klokken 16 bliver en mand skudt på en parkeringsplads i Bunkeflostrand i Malmø. Der er tale om en 25-årig dansk statsborger, som dør af sine skader. Ifølge svensk politi flygter gerningsmændene fra stedet i en mørk bil, formentlig en sort Audi RS4 på udenlandske plader. Fire personer blev anholdt i forbindelse med sagen, men løsladt ugen efter. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er et 26-årigt højtstående medlem af gadebanden NNV blandt de anholdte.

Fredag 17.december

Der indløber en anmeldelse omkring kl. 23.30 om, at en 25-årig er blevet såret under en skudepisode i Ulsøparken i Brøndby. Han bliver kørt på hospitalet, men bliver kort tid efter meldt udenfor livsfare. Ifølge politiet er der tale om en lokal konflikt. Ingen er anholdt.

Tirsdag 28. december

Den 22-årige Serdal Bas bliver ramt af skud i Hallingparken i Brøndby Strand, og afgår efterfølgende ved døden. Skuddene falder ved højlys dag omkring kl. 13.00, og politiet efterlyste kort til efter de to mænd 20-årige Ali Yildirim og 25-årige Kenny V. Jensen. Ifølge politiet er de begge tydeligt fanget på video-overvågning. Den ældste af de to mænd har efterfølgende meldt sig selv. Politiet arbejder ud fra tesen om, at drabet kan kædes sammen med skudepisoden i Ulsøparken.

Søndag 9. januar

En 47-årig mand bliver omkring klokken 13 ramt af flere skud i en bagel-butik på Falkoner Allé. Han er i kritisk tilstand. Politiet oplyser, at skyderiet ikke umiddelbart er banderelateret. Der er endnu ingen anholdt, men politiet efterlyser en enkelt mørklødet gerningsmand i alderen 23-25 år.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Hør mere om bandekonflikten i København i Ekstra Bladets podcast Afhørt herunder eller i din podcastapp.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: