Mand snittet i halsen på berygtet københavnerværtshus

En 40-årig mand er uden for livsfare, efter at han lørdag morgen blev stukket i halsen på Café Louise

Mand snittet i halsen på berygtet københavnerværtshus

En 40-årig mand blev tidligt lørdag morgen snittet i halsen på det berygtede værtshus Café Louise på Nørrebro i København.

- Han får et langt snit, omkring 20 centimeter på halsen. Men det er ikke særligt dybt, og han er uden for livsfare, fortæller den centrale efterforskningsleder ved Københavns Politi Gunnar Nørager til Ritzau.

Knivoverfaldet fandt sted kort efter klokken 06 på det fyldte morgenværtshus.

- Vi har nok talt med 50 gæster, men ingen har rigtig bemærket, hvad der gik forud, siger Gunnar Nørager.

Politiet jagter knivstikker: Mand stukket i halsen på café

Efter overfaldet stak gerningsmanden af gennem bagdøren.

- Men vi har fundet nogle ting, der gør, at jeg har en god idé om, at vi hurtigt finder ud af, hvem han er. Så han kan lige så godt melde sig selv - ellers kommer vi og henter ham, lyder rådet fra efterforskningslederen.

Politiet kender lørdag formiddag ikke motivet til knivstikkeriet.

- Der ligger dog næppe noget dybere i det. Vi tror, at det er er et værtshusskænderi, der er endt med det her, forklarer Gunnar Nørager.

Café Louise har i flere årtier været berømt og berygtet i det københavnske natteliv. Værtshuset har åbent om natten, efter at de øvrige beværtninger i området har lukket, og i weekenden er der åbent til ud på formiddagen.

Flere gange har værtshuset eller fortovet foran været ramme om vold, og i september 2012 blev en 38-årig familiefar slået ihjel foran værtshuset.

Drabet var den tragiske kulmination på et værtshusslagsmål, der bølgede frem og tilbage både inde på selve værtshuset og udenfor. Der blev både brugt knive, slagvåben og knuste flasker.

Den 38-årige stod på fortovet med sin cykel i den ene hånd og en øl i den anden, da han blev stukket ned.

Et års tid senere blev en 29-årig mand idømt 16 års fængsel for drabet og tre drabsforsøg.