Mand snød for millioner: Lokkede danskere med falske kviklån

En sønderjysk mand blev torsdag dømt for bedrageri for 1,5 million kroner

(Foto: Lærke Posselt)
(Foto: Lærke Posselt)
Følg Krimi

En 43-årig mand fra Sønderjylland er torsdag ved retten i Sønderborg dømt for bedrageri for ca. 1,5 mio.kr. Manden blev idømt fængsel i 1 år og 9 måneder, hvoraf 1 ½ år blev gjort betinget. Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Snød først banker
Sidste år snød manden en række banker ved at opgive falske personoplysninger. På den måde fik han udleveret kontokort, som han efterfølgende overtrak. Denne udspekulerede måde har retten også taget med i sine overvejelser, da dommen blev udmålt. Her lagde bed man mærke i ’bedrageriernes professionelle karakter’.

Udover bankerne blev mange danskere snydt af sønderjyden. Han lavede og udgav en falsk hjemmeside under navnet ’unicreditbank’. Her lokkede han ’et større antal’ danskere til at indbetale et gebyr for at optage et lån. Ingen af disse så skyggen af det lån, de var blevet lovet.

Mand prøver at bedrage ældre ved at spille barnebarn

Mange snydt
Retten lagde ved strafudmålingen også vægt på, at der var tale om flere forskellige typer bedrageri - og dermed mange mennesker, der var blevet snydt.

Manden, der har siddet varetægtsfængslet i sagen siden den 16. juni 2016, blev løsladt efter domsafsigelsen. Dommen blev modtaget.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+