Mand spredte grene ud foran ambulance - måtte køre omvej

En ambulance måtte køre en omvej, som kostede fire-fem minutter, fordi en 56-årig mand mente, at han har eneret til en vej i Meløse

Det var ved at gå grueligt galt, da en ambulance i juni sidste år blev kaldt ud til en adresse i Meløse nær Hillerød.

Det skriver Lokalavisen.

En 56-årig mand havde spærret vejen med grene, så ambulancen ikke kunne komme forbi og måtte vende om og køre en anden vej, hvilket kostede ambulance fire til fem minutter.

Manden mener, at han har eneret til at bruge vejen, og derfor havde han lagt forhindringer ud.

Sagen blev behandlet i Retten i Hillerød i december, hvor manden nægtede sig skyldig i alle ankalger. Han blev idømt 60 dages fængsel for at have lagt grenene ud på vejen, skriver avisen.

Det er langt fra første gang, at manden bliver idømt fængselsstraffe for at lægge forhindringer ud på vejen.

Den 56-årige mand blev i retten også dømt skyldig for at have begået hærværk mod et elskab på hjørnet af vejen, hvor han bor.

Ifølge anklageskriftet brød manden skabet op og fjernede sikringer fra det, mens han var i færd med bryde elskabet op, blev han konfronteret af en anden person. Den 56-årige mand kastede herefter flere af sikringerne efter den anden mand, som blev ramt på låret.

Søm på vejen
Den 56-årige blev desuden dømt for at have lagt søm ud på vejen for at forhindre andre i at køre på den. Ifølge Lokalavisen, som har fået aktindsigt i retsbogen, så mente den 56-årige mand, at billederne af sømmene kunne være taget mange andre steder på vejen.

Flere vidner modsagde dog den nu dømte, og de fortalte desuden, at han havde ligget i krig mere flere naboer.

Manden fik tilbage i 2008 et påbud fra Hillerød Kommune om at holde vejen ryddet og klar til vejkørsel, så brandbiler, ambulancer og lignende kan komme igennem.