Mand stukket ned under rockeropgør på Christiania

Sidste fredag blev to mænd stukket ned ved Christiania i et opgør mellem to rocker-grupperinger

Politiet er på bar bund efter et knivstikkeri ved Christiania sidste uge. Foto: Jens Dresling
Politiet er på bar bund efter et knivstikkeri ved Christiania sidste uge. Foto: Jens Dresling

Ved du noget om sagen, så tip os på sms/mms 1224 (alm. takst) eller skriv mail til 1224@eb.dk

To yngre mænd blev fredag sidste uge stukket ned ved Christiania.

Flere kilder fortæller til Ekstra Bladet, at overfaldet, der fandt sted ved højlys dag, var et opgør mellem personer med tilknytning til to rocker-grupperinger. Opgøret startede ifølge Ekstra Bladets oplysninger i Pusher Street og fortsatte efterfølgende uden for fristadens område. Ingen af kilderne ønsker af hensyn til deres sikkerhed at stå frem med navn.

Hos Københavns Politi bekræfter vicepolitiinspektør Torben Svarrer, at de fredag ved 16-tiden fik en anmeldelse om knivstikkeri på Christiania.

- Vi kommer frem derude, men man finder ikke det egentlige gerningssted. Vi kan ikke være sikre på handlingsforløbet, men vi ved, at den ene er udsat for vold på Prinsessegade.

- Noget tyder på, at det også er forgået inde på Christiania, men vi kan ikke sige det med sikkerhed, siger Torben Svarrer til Ekstra Bladet.

På bar bund
Torben Svarrer fortæller til Ekstra Bladet, at de to forurettede på henholdsvis 19 og 21 år efterfølgende blev bragt til behandling på hospitalet. Ingen af dem er dog interesseret i at hjælpe politiet med at kaste lys over sagen. Ifølge vicepolitiinspektøren har den ene tilknytning til bandemiljøet.

Er det et opgør i bandemiljøet eller om hashmarked på Christiania?

- Vi kender ikke til motivet, og vi ved ikke hvad der har udløst det. Vi ved heller ikke hvem modparten er, siger Torben Svarrer.

Stor voldsparathed
Ifølge Lars-Ole Karlsen, leder af Operativ Special Afdeling - tidligere Task Force Pusher Street - er knivopgøret et eksempel på en negativ udvikling på Christiania.

- Vi har set eksempler på, at voldspartheden stadigvæk er foruroligende stor i Pusher Street. Der har gennem længere tid været optrapning i volden derude, og i den sidste måned har vi været udsat for vold under anholdelser, og der har været stenkast mod politiet.

- Der har i den forgangne periode været et drab og nu også knivstikkeri derude, så det er da meget bekymrende, siger han til Ekstra Bladet.

I slutningen af januar blev der kastet sten og flasker mod politiet, da de gennemførte en aktion rettet mod den organsierede handel med hash i Christianias Pusher Street. Her blev 11 personer anholdt, og det var politiets opfattelse, at angrebet var organiseret af personer med tilknytning til Pusher Street.

Hulder Mader, der er talsperson for beboerne på Christiania, har også hørt om opgøret i sidste uge. Ifølge hende er det længe siden, nogen mener ikke siden Bullshit, at der har været decideret bandevold på Christiania.

- Jeg tænker, at det er frygteligt. Vi vil ikke have at bandekrigen rykker herind, siger hun.

Vil I gøre noget fra Christianias side?

Vi vil tage det op, men det er svært for os at styre nogle bander udefra. Hvis politiet ikke kan, hvordan skal vi så, spørger hun retorisk

Mand stukket ned under rockeropgør på Christiania

To personer blev i slutningen af januar fundet døde på Christiania. Politiet efterforskede efterfølgende dødsfaldene som drab. TV: Kenneth Meyer