Mand tæsket i frisørbutik: Syv fængslet for bandeoverfald

Offer tæsket med knytnæver og sparket samt slået med slagvåben og stukket med stikvåben

Politifolk på et den seneste uges utallige gerningssteder. Foto: Kenneth Meyer
Politifolk på et den seneste uges utallige gerningssteder. Foto: Kenneth Meyer
Følg Krimi

Syv unge er her til aften blevet varetægtsfængslet i en sag, hvor de er sigtet for et banderelateret overfald. Alle er fængslet i foreløbigt 24 dage, oplyser Københavns Politi til Ekstra Bladet.

I følge sigtelsen udspandt overfaldet sig forrige søndag mellem klokken 15.30 og 15.45. Overfaldet er i følge politiet sket som led i en bandekonflikt, fremgik det af grundlovsforhøret.

Under overfaldet blev offeret slået og sparket, og der blev i følge sigtelsen også benyttet slagvåben og stikvåben. Offeret fik flere skader på kroppen og i hovedet.

Alle syv, der har indvandrerbaggrund, nægter sig skyldige i overfaldet.

I følge anklager Laura Birch er der medgerningsmænd på fri fod, hvorfor hun anmodede dommeren om dørlukning i sagen af hensyn til den videre efterforskning. Det ønske efterkom dommeren.

Politi: Banderivaler affyrede op til ti skud

Retsmødet begyndte ved 11-tiden i formiddags, og det er først sluttet her sidst på eftermiddagen.

De syv blev anholdt i går, oplyste Københavns Politi på Twitter tidligere i dag.

Konflikten menes at være funderet i en strid mellem fraktioner fra den tidligere bandegruppering Brothas fra Nørrebro.

To tilfældige borgere ramt af skud på Nørrebro

Der har været flere overfald og skyderier på det seneste. Konflikten har også tråde til den københavnske vestegn, hvor der ligeledes har været flere episoder.

Ekstra Bladets research viser, at flere af de sigtede - og nu fængslede - har relation til grupperingen Brothas. Figurer med tilknytning til denne gruppering er centrale i den nye konflikt.

Politiet mener, at en intern konflikt mellem kernefigurer i netop denne bandestruktur spiller en væsentlig rolle i konfliktens samlede billede.

Episoden i frisørbutikken er blot en ud af en serie af skyderier og overfald.

OVERBLIK: Her er konfliktens episoder

Fredag 14. sept.: Om aftenen bliver der affyret skud med et automatgevær i Heimdalsgade på Nørrebro. Efter et eller to skud låser geværet, og Ingen bliver ramt. Efterfølgende finder politiet to afbrændte biler i samme gade.

Lørdag 15. sept.: Ved 22-tiden bliver to mænd ramt af skud, mens de sidder i en bil i Ishøj. Den ene bliver ramt i benet, den andet i torso. Begge er uden for livsfare.

Søndag 16. sept.: Om formiddagen bliver en yngre mand overfaldet i en butik på Nørrebrogade. Han bliver taget med i en baggård og udsat for vold, så han skal indlægges.

Mandag 17. sept.: Omkring kl. 20.50 ankommer fire biler til en vandpibecafé på Amagerbrogade. Tre maskerede mænd stiger ud af bilerne og kommer ind på caféen, hvor de med trukne våben leder efter fjender. De finder dog ingen og forlader stedet igen.

Tirsdag 18. Sept.: Natten til tirsdag modtager politiet en anmeldelse om, at der er affyret skud på Den Sorte Plads ved Mjølnerparken. Ingen bliver ramt.

Tirsdag 18. sept.: Ved 21.30-tiden affyres der skud imod en sort VW Golf i krydset mellem Herlev Hovedgade og Herlev Ringvej i Herlev. Chaufføren af bilen dukker sig og undgår at blive ramt.

Tirsdag 18. sept.: Ved 22.30-tiden bliver der skudt mod en bil på Lygten, Nørrebro. Her bliver en 34-årig mand, der tidligere var kendt som Brothas-figur, ramt i begge arme. Manden meldes uden for livsfare.

Onsdag 19. sept.: Kort efter midnat affyres der skud ved Askerød-bebyggelsen i Hundige. Fem biler blev ramt, men ingen personer er tilsyneladende kommet til skade.

Onsdag 19. sept.: Omkring kl. 20 kommer en bil kørende og begynder pludselig at skyde mod en gruppe unge. Her bliver en ramt. Næsten lige ved siden af står politiet, som svarer igen ved at beskyde bilen. Ingen bliver anholdt, og gerningsmændene slipper væk.

Fredag 21. sept.: Natten til fredag opholder en 30-årig mand sig på Glostrup Torv sammen med en anden person, da en mand kommer løbende og affyrer flere skud fra en pistol. Den 30-årige bliver ramt i låret, men er uden for livsfare.

Fredag 21. sept.: Om aftenen bliver en 19-årig person med perifær bandetilknytning og to tilfældige borgere ramt af skud ved Meinungsgade og Guldbergsgade på Nørrebro.

Søndag 23. sept.: En 27-årig mand køres på sygehuset efter knivstik. Manden stikkes fem gange i ballen af maskerede angribere. Overfaldet kan have forbindelse til konflikten, oplyser politiet.

Mandag 24. sep.: En helt tilfældig mand bliver sent om aftenen fanget i krydsild ved en episode, hvor personer i to andre biler skyder mod hinanden på motorvejen ved Roskilde. Det sker omkring kl. 23.30 på strækningen mellem afkørsel 13 og 12 i retning mod København, da en række skud. Efter episoden slår manden bremsen i og holder ind til siden. Han slipper med skrækken. Ingen bliver ramt ved episoden.

Tirsdag 25. sep.: En mand bliver ramt af skud ved en episode ved Skaffervej og Rentemestervej i Københavns Nordvestkvarter. Der affyres skud fra i hvert fald to forskellige våben ved episoden, hvor bilen med manden, der bliver såret, bliver forfulgt af en anden bil.

Søndag 7. okt.: I løbet af aftenen affyrer to gerningsmænd, der er kørende på en knallert, flere skud mod en gruppe unge, der opholder sig ved bebyggelsen Gersagerparken i Hundige. Ingen bliver ramt.

Mandag 8. okt.: Omkring kl. 21 affyrer gerningsmænd skud mod en banderelateret person i Tybjergparken i Brøndby. Den pågældende, der er i tæt familie med en bandeveteran fra Askerød, undgår at blive ramt.

Torsdag 11. okt.: Ved 19-tiden modtager politiet anmeldelse om skud i området ved Tomsgårdsvej i Københavns Nordvest-kvarter. formentlig er der affyret omkring fem skud, men ingen bliver ramt.

Seneste nyt

Selv #metoo-entusiastiske kvinder må medgive

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.