Mand tog pistol fra betjent og skød sig selv

DUP undersøger episode, hvor en mand har formået at skyde sig selv i hovedet med tjenestepistol

Foto: René Schütze
Foto: René Schütze

Ved du noget? Tip os på sms til 1224 (alm. sms-takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

En endnu uidentificeret mand er torsdag blevet ramt af skud i hovedet fra en tjenestepistol.

Det oplyser Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) i en pressemeddelelse.

Episoden fandt sted i byen Svenstrup nær Aalborg.

Klagemyndigheden skriver, at de kort før klokken 13 torsdag blev underrettet af Nordjyllands Politi om episoden, som havde fundet sted kort forinden.

Her var en mand blevet ramt af et skud fra en af politiets tjenestepistoler - et skud, som manden selv skulle have affyret.

Det skete efter at det var lykkedes manden at fravriste tjenestepistolen fra en betjent, hvorefter han altså affyrede et skud, som ramte ham selv i hovedet.

- Det sidste vi har fået at vide er, at manden er i live, men vi er ikke nærmere bekendt med hans tilstand, siger Rasmus Blaabjerg, kontorchef i DUP, til Ekstra Bladet.

Eftersom der er en person, der er blevet alvorligt skade som følge af politiets indgriben eller i politiets varetægt, er Politiklagemyndigheden involveret i sagen, og de efterforsker nu episoden.

- Vi har sendt to efterforskere ud til stedet, og status er, at de indtil videre har afhørt et enkelt vidne, siger Rasmus Blaabjerg.

Nordjyllands Politi ønsker ikke at kommentere episoden.

En nabo fortæller til Ekstra Bladets fotograf på stedet, at han er overbevist om, at han hørte fire skud. Ifølge DUP er der dog kun blevet oplyst om et enkelt skud.

Ekstra Bladet følger sagen...