Mand trak pistol under nabostrid

En 50-årig mand er anholdt, fordi han truede nabo med pistol under uenighed om hækkeklipning

Søndag udviklede en nabostrid om hækkeklipning sig pludselig dramatisk.

En 50-årig mand fra Charlottenlund, der har sommerhus i Hornbæk, blev så sur på sin nabo, at han gik ind i sommerhuset og hentede en pistiol.

Ifølge vagtchef ved Nordsjællands politi, Peter Olesen, var det en kontrovers om hækkeklipning der fik den 50-årige til at true sin nabo på livet.

- Det var en nabostrid, hvor man var uenige om noget hækkeklip, og i den forbindelse er der en nabo der truer med en pistol, siger han til Ekstra Bladet.

Den forurettede nabo ringede efter til politiet, men ved deres ankomst kunne betjentene ikke konstatere, om manden fortsat er bevæbnet, og da han ikke vil lægge sig ned, bruger politiet peberspray mod ham, hvorefter de overmander ham, det skriver Sjællandske medier.

Peter Olesen bekræfter overfor Ekstra Bladet, at betjentene var nødt til at bruge peberspray mod manden.

- Han ville ikke lægge sig ned, så vi bruger vores peberspay, siger han.

Mens politiet anholder manden, har hans kone gemt pistolen. Politiet finder den efterfølgende i baghaven, skriver Sjællandske Medier.

- Vi finder en pistol som er plomberet, og derfor ikke kan bruges, men som alligevel opfattes som et ulovligt våben, fortæller Peter Olesen.

Den 50-årige mand er løsladt fra politiets varetægt, men er fortsat sigtet for trusler på livet og ulovlig våbenbesidelse.

- Pistolen er taget fra ham, man har ikke fundet noget yderligere, og nu har han fået lov til at gå, siger Peter Olesen.