Mand truet til at spraye sig selv med peberspray

Politiet leder efter to gerningsmænd i en sort Audi, efter en mand onsdag aften blev truet med pistol

En 25-årig mand fra Herfølge blev onsdag aften truet med en pistol til at spraye sig selv i ansigtet med en peberspray.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport.

Den 25-årige blev klokken 20.35 kontaktet af to personer, der pressede ham op ad en bil på Lidemarksvej i Herfølge. Her trak den ene mand en pistol og tvang den forurettede til at trykke på pebersprayen.

Efterlyser vidner
Den unge mands bil blev efterfølgende overhældt med benzin og forsøgt antændt uden held.

- Det er et vidne der ringer og anmelder sagen til os, og vi tager selvfølgelig ud med det samme, siger kommunikationschef i Midt- og Vestsjællands Politi, Carsten Andersen, til Ekstra Bladet. 

De to gerningsmænd kørte i en sort Audi, men ellers har forurettede ikke kunne give et yderligere signalement af de to mænd. Politiet kender heller ikke motivet for den mystiske afstraffelse.

- Det er en lidt mærkelig sag, hvor vi meget gerne vil høre fra vidner, som kunne have set den her Audi i området eller selve episoden, siger Carsten Andersen. 

Et travlt døgn
Kriminalteknikere fra Midt- og Vestsjællands Politi var onsdag aften til stede på Lidemarksvej for at sikre spor i sagen. Et større område omkring bilen blev efterfølgende afspærret og undersøgt.

Mystisk politiaktion fortsætter: Bil overhældt med benzin i landsby ved Køge

Også brandfolk fra Køge Brand & Redning var tilkaldt til stedet, fordi man oprindeligt frygtede, at der ville gå ild i den 25-åriges bil.

Midt og Vestsjælland havde onsdag et usædvanligt travlt døgn med ind til flere større udrykninger. Først onsdag morgen, hvor politiet afspærrede et større område ved Sydmotorvejen mellem Herfølge og Lellinge syd for Køge, og senere samme dag ved Parkvejen i Køge, hvor politiet afsøgte et område med hunde. 

Ingen af de tre episoder i politikredsen hænger dog sammen, oplyser kommunikationschef Carsten Andersen til Ekstra Bladet.

Torsdag formiddag ønsker politiet ikke af efterforskningsmæssige årsager at oplyse, hvorfor man afspærrede et større område af motorvejen.

Det står dog klart, at politiets udrykning ved Parkvej i Køge skete på baggrund af meldinger om uroligheder i området.

- I går fik vi anmeldelse om, at der var nogle personer, der havde opført sig mistænkeligt dernede, og at noget måske var under opsejling. Derfor sendte vi nogle patruljer derned og afsøgte område uden at finde noget, oplyser Vicepolitiinspektør Jacob Olsen til Ekstra Bladet.