Mand trukket 44 meter efter bil: Gråd og jubel efter dom

62-årige Anita Madsen blev onsdag dømt for at være skyld i sin ægtefælles død. Men hun blev løsladt efter domsafsigelsen

Anita Madsen handlede i nødværge, da hun flygtede fra sin mand i bil, siger forsvareren i den opsigtsvækkende sag om vold med døden til følge. (Privat)
Anita Madsen handlede i nødværge, da hun flygtede fra sin mand i bil, siger forsvareren i den opsigtsvækkende sag om vold med døden til følge. (Privat)
Følg Krimi

- Yes.

De pårørende i retssal 5 ved Retten i Næstved brød ud i spontan jubel og gråd, efter at dommer Kirsten Linde har afsagt dom ved Retten i Næstved onsdag eftermiddag.

Her blev 62-årige Anita Madsen idømt to års fængsel for at have været skyld i sin mands - den 64-årige Lars-Henrik Madsens - død 26. november 2014 klokken 17, hvor hun på parrets ejendom på Halsebyvej i Korsør kørte ind i ham i hendes lille Fiat Panda og slæbte ham 44 meter med sig under bilen.

Men det var nu ikke så meget dommen i sig selv, der gjorde, at de pårørende blev glade og råbte 'yes', mens de knyttede næverne og strakte dem i vejret. Det var mere anklager Jeanette W. Andersens udtalelse om, at hun ikke ville kræve fortsat varetægtsfængsling af Anita Madsen. Anita Madsen kunne derfor forlade retten som fri kvinde. I hvert fald indtil hun bliver kaldt ind til afsoning af den resterende del af straffen; hun har allerede siddet varetægtsfængslet i 10 måneder.

- Der resterer naturligvis en reststraf. Men om hun bliver kaldt ind til afsoning, eller om hun får en fodlænke, skal jeg ikke blande mig i. Det er op til Kriminalforsorgen, siger Jeanette W. Andersen til Ekstra Bladet.

Kørte mand ned med vilje
Dommer Kirsten Linde fortalte, at det var en enig domsmandsret, der dømte Anita Larsen skyldig i vold med døden til følge. Hun vurderede, at Anita Madsen med forsæt havde kørt ind i Lars-Henrik Madsen, og at hun ikke handlede i lovlig nødværge, sådan som hendes forsvarer Roger Kopp Pedersen ellers plæderede for.

Forinden var Anita Madsen blevet slået to gange med knytnæve i ansigtet, mens hun lå og sov, hævdede hun i retten. Og hun havde forsøgt at stikke af ved at løbe ud af døren i nattøj og sætte sig ind i sin bil for at køre væk.

Retten fandt det bevist, at Anita Madsen med forsæt valgte at køre ind i sin mand, da denne forsøgte at standse hende. Og den fandt det også bevist, at hun fortsatte med at køre og også må have vidst, at hun kørte hen over sin mand og slæbte ham efter bilen i 44 meter, inden han blev liggende på vejen, og hun kørte videre over til sin datter.

Men Kirsten Linde gav også udtryk for, at der var betydelige formildende omstændigheder ved handlingen. Navnlig når det gjaldt den vold, som hun havde været udsat for i længere tid. Til gengæld kunne man ifølge Kirsten Linde ikke kalde det for nødværge at køre Lars-Henrik Madsen ned. Specielt fordi det er ude af proportioner at reagere på to knytnæveslag på den måde, som Anita Madsen gjorde.

Men begrundelsen betød i øjeblikket mindre for Anita Madsen. Hun reagerede spontant på dommen ved at sige tak og gav sig så til at præsentere alle sine pårørende, der var mødt frem i retten over for dommeren og de to domsmænd.

- Nu skal jeg tilbage og hente mine ting i arresten i Slagelse, sagde Anita Madsen selv til Ekstra Bladet og havde i øvrigt ikke lyst til at kommentere sagen yderligere.

Anita Madsen valgte efter en kort samtale med sin forsvarer at modtage dommen på stedet. Ud over fængselsstraffen blev hun også fradømt retten til at køre bil i fem år.

Og så forlod hun ellers retten sammen med sine to døtre, sine to svigersønner, sine søstre og deres ægtefæller.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+