Mand voldtog tre forskellige kvinder

En 'mindre' sag om brugstyveri og bedrageri mod 34-årig ukrainsk mand udviklede sig til stor sag om voldtægter, trusler og vold

Det er her ved Retten i Aarhus, at et nævningeting har kendt en 34-årig ukrainsk mand skyldig i adskillige voldtægter, vold, trusler, tyveri og bedrageri. Foto Anita Graversen
Det er her ved Retten i Aarhus, at et nævningeting har kendt en 34-årig ukrainsk mand skyldig i adskillige voldtægter, vold, trusler, tyveri og bedrageri. Foto Anita Graversen
Følg Krimi

En 34-årig mand og ukrainsk statsborger er tirsdag ved Retten i Aarhus blevet kendt skyldig i voldtægt af tre kvinder i 2016.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Sagen begyndte sidste år, da Østjyllands Politi fik en anmeldelse om, at den 34-årige opholdt sig ulovligt i Danmark og ved hjælp af en falsk identitet drev virksomhed i Aarhus. Han var desuden mistænkt for økonomisk bedrageri af flere kvinder, som han mødte via Facebook og en russisk hjemmeside. Da politiet gik manden efter i sømmene, viste det sig, at han allerede var efterlyst internationalt for bedrageri i Ukraine med krav om, at han skulle udleveres.

Han blev derfor anholdt i juni sidste år og varetægtsfængslet for fem forhold begået i Danmark, herunder dokumentfalsk, bedrageri og brugstyveri af en bil.

45 tiltaleforhold
Som efterforskningen og afhøringerne skred frem, begyndte politiet hurtigt at mistænke ham for yderligere og mere omfattende kriminalitet. Blandt andet for mulig voldtægt af tre kvinder, som han var i kontakt med i løbet af 2016. Derudover for at have truet dem til ikke at kontakte politiet.

Det endte med i alt 45 forhold, som den 34-årige er tiltalt for. Foruden de tre voldtægter er det  bl.a. for flere tilfælde af vold, vidnetrusler, bedrageri og brugstyveri. I Retten i Aarhus tirsdag blev han af et nævningeting kendt skyldig i 33 af forholdene, herunder voldtægterne af de tre kvinder, skriver Østjyllands Politi i pressemeddelelsen.

Den 34-årige nægter sig skyldig i alle forhold.

- Det, der begyndte som en forholdsvis banal sag om bedrageri og brugstyveri, er endt med et stort sagskompleks om voldtægt, trusler og vold. Der ligger et stort efterforskningsarbejde bag, og nu er tiltalte så blevet kendt skyldig i langt de fleste forhold. Også den grove kriminalitet, hvor tre kvinder er blevet voldtaget og truet til ikke at kontakte politiet, siger senioranklager hos Østjyllands Politi, Birgitte Ernst, til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet:

Trussel om partering
De tre kvinder, som ifølge politiet var udsat for voldtægt, var alle udlændinge, som opholdt sig i Danmark på gerningstidspunktet. I det første forhold gik det ud over mandens 24-årige, ukrainske eks-kæreste i Ikast i foråret 2016. I vrede over, at kæresten havde gjort det forbi, tvang den 34-årige hende til sex ud over at være voldelig over for hende.

Det andet forhold fandt sted kun en måneds tid senere den 16. maj på et hotelværelse i København. Her tvang den 34-årige ifølge politiet en 38-årig russisk kvinde med ind på et værelse. Her tog han halsgreb på kvinden og slog hende, inden han trak hende ud på badeværelset og sprøjtede hende i ansigtet med en bruser, så hun havde svært ved at trække vejret. Herefter voldtog han hende.

I det tredje og sidste forhold var offeret en 26-årig litauisk kvinde, som i perioden mellem 23. og 26. december 2016 havde den 34-årige som sin 'arbejdsgiver'. Det sidste er skrevet i anførselstegn, fordi den tiltalte har opholdt sig illegalt i Danmark siden april 2015 og derfor ikke formelt kunne være arbejdsgiver for den litauiske kvinde på en café i Aarhus. Den 34-årige mand havde angiveligt stjålet den 26-årige litauiske kvindes bil, og da hun truede med at gå til politiet, truede den tiltalte tilbage med ordene:

'Hvis du gør det, kan du blive sendt hjem til Litauen i små stykker i en plastic-pose'.

Voldtaget på losseplads
Konflikten mellem de to udviklede sig og kulminerede, da den tiltalte tvang litaueren med ind i en bil og kørte ud på en genbrugsplads, hvor han parkerede og voldtog hende.

Ud over de grove forhold om voldtægter, vold og trusler har den 34-årige ukrainer ifølge politiet svindlet og bedraget adskillige kvinder for i alt 800.000 kroner.

Næste retsmøde i sagen er planlagt til i morgen ved Retten i Aarhus, hvor der afsiges dom, hvis anklagemyndigheden forinden har fået en udtalelse om den tiltalte af Retslægerådet.

Sagen har kørt over 18 retsdage, og der har været ført i alt 33 vidner, oplyser senioranklager Birgitte Ernst.

 

Seneste nyt

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.