Manden bag uhyggelig Paris-video: Tænkte ikke på familien

Jordi Mir filmede den gruvækkende episode, hvor en politimand blev dræbt under Charlie Hebdo-massaskren. Nu fortryder han, at han offentliggjorde den

Her kan du se den gruopvækkende video

Man skal tænkte sig om, før man deler ting på de sociale medier. Det har ingenøren Jordi Mir måtte lære på den hårde måde.

Han stod bag videoen, der bredte sig som en steppebrand, hvor en politimand ligger på fortovet, hvorefter han bliver likvideret af en af bagmændene bag Charlie Hebdo-massakren.

- Hvor vover du at optage og publicere det? Jeg kunne høre hans stemme og genkende ham. Jeg så ham blive slagtet, og det genlever jeg hver dag, sagde den dræbte politimands bror.

Krimi TV: Her løber gidslerne ud i friheden

Ophavsmanden til videoen fortryder bitterligt, at han delte den med omverden.

- Jeg gik totalt i panik. Jeg var nødt til at tale med nogen. Jeg sad alene i min lejlighed og lagde videoen op på Facebook. Det var en fejl fra min side siger han til AP.

Jordi Mir vil gerne fortælle familien, at han 'er meget ked af, at han offentliggjorde videoen', og han har afslået at få penge for videoen.

Krimi Hør lydoptagelsen: Gidseltagere gav interview under gidseldrama

Hvis han kunne, så ville han ikke lægge videoen op.

- Jeg tager et billede - af en kat eksempelvis - og så lægger jeg det på Facebook. Det er en vane. Der er intet privatliv på Facebook. Det har jeg lært nu, siger den 50-årige mand, der har omkring 2500 venner på det sociale medie.

Videoen lå på Facebook i cirka et kvarter, før han tog den pillede den af. I starten var der ikke censureret noget som helst, men det har de fleste medier valgt at gøre. Der findes dog stadig versioner på nettet, hvor man kan se hele den grufulde sekvens.

Der kom flere videoer fra amatørfotografer i løbet af de dramatiske dage i Frankrig. Her ses en person, der løber for livet og gemmer sig.

26-årige Hayat Boumeddiene ankom ifølge de tyrkiske myndigheder til lufthavnen i Istanbul 2. januar – seks dage senere krydsede hun grænsen til Syrien. (Foto: AP) Krimi Tyrkiet bekræfter: Terror-enke er i Syrien