Marc tæskede Sara ihjel: Her er dommen

Retten i Svendborg har netop afsagt dom i sagen om den 23-årige Sara Huus Lind, der i fjor blev tæsket til ukendelighed af sin kæreste, så hun døde

Den nu afdøde Saras bror, Benjamin Huus Lind, var til stede i Retten i Svendborg, hør hans udtalelse om sagen her (Video: TV2/Fyn)

SVENDBORG RET (Ekstra Bladet): Retten har netop afsagt dom om Sara Huus Linds brutale død natten til lørdag den 17. september sidste år. Retten har bestemt, at Marc Meyer Lindeskov er kendt skyldig i drab og bliver idømt 12 års fængsel.

Forsvareren Annette Petersen meddeler, at hun tager betænkningstid med hensyn til om dommen skal ankes til landsretten. Der er 14 dages betænkningstid.

Alex og Lailas datter blev tæsket ihjel: Forhåbentlig døde hun af første slag

Marc Lindeskov erkendte allerede inden retssagen gik i gang torsdag at have udøvet vold med døden til følge, men nægter drab.

I domsafsigelsen lagde retsformanden vægt på, at Marc Meyer Lindeskov allerede inden havde tilstået at have begået vold med døden til følge.

Desuden sagde retsformanden, at den 24-årige må have indset, at det var overvejende sandsynligt, at Sara ville dø af de voldsomme skader i især ansigt og på hals.

Desuden fortalte han allerede ved anholdelsen om den grove vold til betjenten, som der også blev lagt vægt på ved afgørelsen.

Adskillige vidner har i løbet af retssagen forklaret, hvordan den unge kvinde var tæsket til nærmest ukendelighed. Retsmedicineren, der vidnede torsdag beskrev, hvordan skader som Saras normalt ses ved trafikofre og personer, der er faldet ned fra bygninger.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Marc Meyer Lindeskov erkendte allerede inden retsagen gik i gang, at han havde forårsaget vold med døden til følge. Han benægtede dog drab. Foto: Privat
Marc Meyer Lindeskov erkendte allerede inden retsagen gik i gang, at han havde forårsaget vold med døden til følge. Han benægtede dog drab. Foto: Privat
 

Læge i gråd i retten
Også afdelingslægen, der skulle forsøge at redde Sara på Odense Universitetshospital, mødte et syn, han ikke glemmer.

I retten torsdag var han stærkt påvirket.

Alex og Lailas datter blev tæsket ihjel: Forhåbentlig døde hun af første slag

Et par minutter inde i vidneforklaringen, brød lægen sammen i gråd.

- Undskyld, sagde han.

Anklageren tilbød at holde pause, men lægen svarede, at det blev det ikke bedre af.

- Hun ville aldrig vågne igen. Så vi slukkede for respiratoren. Vi tænkte at holde hende i live til familien kom, men det kunne vi ikke, fortalte lægen.

Han fortalte, at han havde behandlet over 10.000 patienter, men Sara er hende, han stadig prøver at glemme.

- Vi kunne næsten ikke åbne hendes øjenlåg, fortalte han.

Så voldsom var Saras død: Læge græd i retten

Tæsket ihjel
Sara havde i løbet af aftenen den 16. september 2016 haft besøg af en veninde og tidligere kæreste Annika, som skulle hente sin hund.

Marc Meyer Lindeskov kom hjem til Sara i deres lejlighed ved midnatstid, efter han havde været til indflytterfest. Et par timer senere gik han amok.

Det endte med at koste Sara livet.

Marc Meyer Lindeskov tæskede Sara til ukendelighed, hvorefter han bankede på naboens dør med hænderne smurt ind i blod og bad naboen om at ringe efter politi og ambulance.

Da ambulance og akutlæge ankom til lejligheden var Sara klinisk død, men akut-redderne fik i første omgang frembragt en svag puls på offeret. Få timer senere stod det klart, at man intet kunne stille op, og respiratoren med den unge kvinde blev slukket. Den 23-årige var ikke ved bevidsthed på noget tidspunkt.

Marc Meyer Lindeskov erkendte at have udøvet vold på sin kæreste og lod sig anholde uden problemer, da politiet ankom til adressen.

I retten torsdag kom det frem, at den 24-årige Marc Meyer Lindeskov selv bad betjenten lægge ham i håndjern.

Han fortalte ifølge betjenten, at han troede, han havde slået sin kæreste ihjel.

Læs alt om sagen her: Ufattelig blodrus kostede Sara livet