Marcus var tæt på kraftig eksplosion: 'Der var frygt i folks øjne'

Danske Marcus var på receptionen på sit hotel, da der pludselig kom et kæmpe brag. indtil videre har 20 mistet livet i eksplosionen

Marcus var tæt på kraftig eksplosion: 'Der var frygt i folks øjne'

Se optagelser fra byen her. Video: AP

Er du i Ankara? Skriv gerne en sms eller mail til Ekstra Bladet til telefonnummer 1224 (alm. sms-takst) eller 1224@eb.dk.

En bilbombe har onsdag aften ramt en militærkonvoj i den tyrkiske hovedstad Ankara.

Eksplosionen fandt sted tæt på den tyrkiske parlamentsbygning og flere regeringsbygninger ,og mindst 20 personer har mistet livet, mens 45 meldes såret.

Danske Marcus, der har tyrkiske rødder, var nede i receptionen på sit hotel for at booke et værelse til en forretningsforbindelse.

- Mens jeg talte med receptionisten kom braget. Lamper og alt rystede, og det er selv om hotellet ligger cirka 700 meter fra stedet, siger Marcus, der ikke ønsker at få sit efternavn frem. Ekstra Bladet kender hans fulde identitet.

Marcus var tæt på kraftig eksplosion: 'Der var frygt i folks øjne'

Her kan du se en videoovervågning fra da bomben sprang.

Der kom en kæmpe røgsky op
- Man kunne straks se på alles øjne, at det var alvorligt. De andre gæster havde frygte i deres øjne. Folk for ud og her kunne vi se, at der kom en kæmpe røgsky op, siger Marcus til Ekstra Bladet.

Han fortæller, at der gik omkring 10 minutter, før man kunne læse om eksplosionen i de tyrkiske medier, og at det var en bombe.

- Nu er der helikoptere overalt og vejafspærringer. Man har frygtet, at der var en eksplosion mere, men det har vist sig, at de selv havde sprængt en mistænkelig genstand væk, siger Marcus.

Marcus var tæt på kraftig eksplosion: 'Der var frygt i folks øjne'

Artiklen fortsætter under billedet:

(Foto: Abaca)
(Foto: Abaca)
 

Lige nu er gaderne øde, og Marcus og de andre gæster er blevet bedt om at holde sig inden døre.

- Folk er utrolig nervøse, og de få butikker på gaden er allerede lukket. Der gik en tim,e og så var gaden helt øde på trods af, at det er en af de mest trafikerede gader i Ankara, fortæller han.

Det er langt fra den eneste bombe, der er sprunget de seneste måneder, hvor særligt storbyen Istanbul har været hårdt ramt.

De mange terroranslag får også Marcus til at tænke en ekstra gang over, hvor ofte han vil tage til Tyrkiet.

- Det får en til at tænke, om man skal tage familien med herned til sommer. Det fylder meget, når det er så tæt på en. Det er ret forfærdeligt, siger Marcus til Ekstra Bladet.

Den tyrkiske premierminister Ahmet Davutoglu har udtalt, at man vil foretage en grundig undersøgelse af omstændighederne.

En talsmand fra partiet AKP har på twitter skrevet, at der er tale om et terrorangreb.

Sådan forløb Ekstra Bladets-livedækning: