Marie og Simon blev evakueret efter festival-brand: - Det var virkelig voldsomt

Over 22.000 mennesker blev evakueret fra en endagsfestival i Barcelona, da der udbrød brand på en scene

Sådan så det ud, da det brændte. Foto: Privat
Følg Krimi

Ved du noget, eller har du tip? Skriv en sms til 1224 (alm. takst) eller mail til 1224@eb.dk

Hvad der skulle have været en hyggelig aften med fest og farver endte i stedet som en voldsom oplevelse for det danske kærestepar Marie Nielsen og Simon Jørgensen.

Parret er på ferie i den spanske ferieby Barcelona, hvor de blandt andet skal på endagsfestival.

(Se private optagelser af branden herunder)

Video: privat

Den belgiske festival 'Tomorrowland' har nemlig lavet et stort samarbejde med flere forskellige byer, hvor man streamer koncerterne live direkte fra Belgien. Bagefter kommer en række DJ's og spiller på de lokale scener rundt i verden.

- Vi ankommer til festivalen ved en 16-17 tiden og fester. Liveshowet fra Belgien begynder om aftenen, men efter halvanden time går der noget galt. Bassen forsvinder, og Marie lægger mærke til, at der kommer nogle små flammer oppe i hjørnet af scenen, siger Simon Jørgensen til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Så tager flammerne fat, og der kommer ild i hele scenen. Det virker som om, at de prøver at slukke det, men det kan de ikke. Det var meget voldsomt, siger han.

Ingen oplysninger
Parret begynder derefter langsomt at gå imod udgangen - det samme gør flere tusind andre gæster. Cataloniens beredskab skrev i aftes på Twitter, at i alt 22.143 mennesker blev evakueret fra pladsen

- Der var ingen meddelelser over højtaleren, om hvad der sker, men vi tænker, at det ser så voldsomt ud, at vi hellere må gå mod udgangen. I løbet af fem minutter tager vinden fat i ilden, og det ryger ud mod publikum, siger Simon Jørgensen, der stadig er chokeret i dag.

Da Ekstra Bladet taler med ham, sidder parret i lufthavnen og venter på flyet hjem til Danmark.

Han fortæller, at han ikke føler, at han officielt blev evakueret, men at der i stedet var en masse mennesker, som tænker det samme som kæresteparret og bare gik i mod udgangen af sig selv.

Brandvæsnet ankommer hurtigt til pladsen og begyndte slukningsarbejdet.

- Der kommer virkelig mange brandbiler og ambulancer. Men jeg synes ikke, at folk går i panik. Alle forholder sig meget roligt. Vi beslutter os for at gå hjem fra festivalen. Det er den måde, vi får bearbejdet chokket på, siger han og fortsætter:

- Det er en rigtig fed oplevelse, indtil branden starter. Vi bliver ret chokerede, fordi det ser virkelig voldsomt ud. Særligt da vi står uden for pladsen og kigger ind på flammerne, siger han.

Ifølge de spanske medier er ingen personer kommet til skade i forbindelse med branden på scenen, men resten af programmet kunne ikke fortsætte efterfølgende.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag