Martins søster knust: Han lovede at komme hjem

Susanne Bentzen Hansen er i sorg over tabet af sin bror, der mandag blev fundet omkommet i Sverige

Familien efterlyser 30-årige Martin Bentzen (Privatfoto)
Familien efterlyser 30-årige Martin Bentzen (Privatfoto)
Følg Krimi

Det sidste Martin Bentzen lovede sin søster, da han onsdag sagde farvel til hende var, at han nok skulle passe på sig selv, og de ville ses søndag.

- Det sidste, han sagde til mig, var, at 'vi ses søndag. Jeg skal nok passe på mig selv. Det er jo kun Sverige.' Så krammede og kyssede vi, som vi altid gjorde, hvorefter Martin tog af sted, fortæller Martins søster, Susanne Bentzen Hansen, til Ekstra Bladet morgenen efter, at hendes elskede bror blev fundet omkommet nær den ravefestival i Askum i Bohuslän, som han lørdag aften forsvandt fra.

Ubeskriveligt bånd
Susanne Bentzen er tydeligt påvirket af situationen.

- Jeg elskede ham ubeskriveligt højt, og vi havde et nært bånd til hinanden. Han var kærlig og hensynsfuld og ofrede alt for sin familie. Han elskede at rejse og har været næsten hele verden rundt, fortæller hun med en svag stemme.

- Han havde et mål om, at han skulle opleve nogle bestemte steder i verden, men han holdt altid kontakten med familien herhjemme.

Martin forsvundet efter svensk rave-fest: Eftersøgt med hunde og helikoptere

Massiv eftersøgning
Siden Martins venner opdagede den unge danskers forsvinden og alarmerede de svenske myndigheder søndag, har en massiv eftersøgning efter den 30-årige dansker foregået i området omkring festivalen i Askum.

Både militær og politi har deltaget i arbejdet, hvor også hunde og helikoptere har været indsat.

Susanne Bentzen og hendes mand rejste - efter de blev opmærksomme på, at Martin var forsvundet - til Sverige for at deltage i eftersøgningen.

Omkring klokken ni mandag aften blev eftersøgningen dog indstillet, efter de svenske myndigheder fandt liget af danskeren

Militærfolk afslørede tragedien
De sidste timer af eftersøgningen befandt Susanne sig ved eftersøgningsoperationens hovedkvarter, som var et forsamlingshus i nærheden af det sted, hvor Martin sidst var set.

Herfra kunne hun følge arbejdet tæt.

- Da klokken nærmede sig ni-tiden, kunne jeg se, alle militærfolkene kom gående tilbage, og det undrede mig, at de kom alle sammen. Jeg kunne se på politiet, at de også gik indenfor. Så kom der en betjent ud og hentede mig, og her fortalte de, at man havde fundet Martin.

- De fortalte, at han efter al sandsynlighed er gledet ud over en klippe og derfra er faldet ned i en slukt.

Senere tirsdag skal Susanne Bentzen Hansen ud på et lokalt hospital for se sin bror. Han skal nu obduceres, hvorefter han vil blive sendt til Danmark, hvor begravelsen vil finde sted.

Politiet: For tidligt at gisne om årsag
Ekstra Bladet har også været i kontakt med det svenske politi i region Vest, og herfra bekræftes det, at Martin Bentzen nu skal obduceres, så politiet kan komme nærmere en forklaring på, hvad der skete med den 30-årige dansker.

Bentzen blev fundet uden identifikation på sig, men blev endeligt identificeret tidligt tirsdag morgen.

- Der er ingen tegn på en kriminel handling, men vi vil ikke komme nærmere ind på, hvordan han døde af hensyn til familien, siger politiets talskvinde Ulla Brehm til Ekstra Bladet.

Hun bekræfter dog, at Martin Bentzen blev fundet død i et område, hvor der er mange stejle klipper, og som er meget svært at færdes i.

Obduktionen skal blandt andet vise, om danskeren var påvirket af alkohol eller stoffer, da han efter alt at dømme styrtede i døden i en ulykke.

- Nu afventer vi undersøgelserne, og det tager typisk et par dage, siger Ulla Brehm.

Mere fra Ekstra Bladet+

Qatar er et diktatur, styret af emiren og et præsteskab med rod i shariaen

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind