Masseslagsmål efter demonstration: Anholdt bar rundt på kæmpe kødøkse

Københavns Politi fortæller, at en af i alt tre anholdte efter den prokurdiske demonstration på Rådhuspladsen havde taget en økse med

Politiet har anholdt to personer efter optøjer i Vesterbrogade. Det er uvist, om personen, der på billedet bliver anholdt, er identisk med den person, der bar rundt på en økse. Foto: Per Mathiessen
Politiet har anholdt to personer efter optøjer i Vesterbrogade. Det er uvist, om personen, der på billedet bliver anholdt, er identisk med den person, der bar rundt på en økse. Foto: Per Mathiessen
Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Det er stadig uklart, hvem der sloges med hvem, og om der var et politisk motiv bag, da cirka 25 personer lørdag eftermiddag kom i slagsmål på Vesterbrogade i Købehavn.

Det fortæller vagtchef ved Københavns Politi, Henrik Moll, til Ekstra Bladet.

Forinden havde der været demonstration på Rådhuspladsen, hvor en prokurdisk bevægelse havde demonstreret mod Erdogan-styret i Tyrkiet. Demonstrationen 'Afrin er ikke alene' handlede blandt andet om at sende et signal til kurderne i den syriske by Afrin om, at der er opbakning til dem også fra kurdere i Danmark.

- Der har været den her demonstration, som var blevet opløst på Rådhuspladsen i god ro og orden. Så opstår der den situation med slagsmål et stykke væk. Hvem der har sloges med hvem, og om det er folk udefra, der er kommet til, eller om det er folk, som har deltaget i demonstrationen, der er kommet op at slås, står stadig ikke helt klart, siger Henrik Moll.

Flok løb efter kurdere
Efter demonstrationen gik klumper af deltagerne i hver sin retning. En gruppe gik ad Vesterbrogade i retning mod Vesterbro Torv. Umiddelbart før torvet opstod slagsmålet.

Masseslagsmål efter demonstration: Stort politiopbud

Flere vidner har henvendt sig til Ekstra Bladet og har beskrevet situationen.

- Der var en flok mænd med knebler eller totenschlægere, som jagtede ubevæbnede kurdere ned ad gaden efter demonstrationen. En af gerningsmændene bar på en kæmpestor kødøkse, som han bagefter skjulte under armen. Altså en rigtig slagter-økse. Ikke bare en kniv, siger et vidne, som Ekstra Bladet har været i dialog med.

Flere gik i panik
Vidnet fortæller, at han slet ikke havde noget med demonstrationen at gøre og blot tilfældigt så optøjerne i Vesterbrogade.

- Der var enkelte tilfældige tilskuere, som panikkede og løb væk. Måske fordi det hele lignede et terrorangreb med kniv, da det hele foregik, siger vidnet videre.

Vagtchef Henrik Moll bekræfter, at der blev brugt slagvåben. Han fortæller også, at den ene af i alt tre anholdte bliver sigtet for ulovlig våbenbesiddelse.

- En havde været så genial at tage en økse med til det halløj her. Det kan jeg godt bekræfte. Og det er også den ene af de to anholdte, siger Henrik Moll.

Muligt politisk motiv
Ifølge medarrangør af demonstrationen, Saime Bilen, var der seks-otte personer, som gik til angreb.

- Vi holdt en stille og rolig demonstration. Så skulle vi bare hjem, og så bliver en af grupperne fra demonstrationen angrebet, siger hun.

Vagtchefen fortæller, at politiet interesserer sig for, om der måtte være et politisk motiv bag overfaldet. Men indtil videre er der ikke noget, der indikerer, at der skulle være tale om det - ud over, at der altså blev afviklet en demonstration umiddelbart inden.

- Vi ved bare, at nogen har været oppe at slås. Og at demoen formentlig har en betydning. Vores opfattelse er, at nogen har fået kontakt til andre efter demonstrationen. Eller er kommet op at slås internt, siger Henrik Moll.

Seneste nyt

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.