Jordan, Palæstina, Irak og Tyrkiet.
Det er blandt destinationerne for unge piger, der får skiftet de trygge rammer i Danmark ud og bliver bortført til Mellemøsten af deres forældre med henblik på blandt andet genopdragelse og tvangsægteskab.
Ekstra Bladet møder 38-årige Nader Ashkani i et mødelokale i København med udsigt over Sydhavnen.
Ashkani er formand og stifter af organisationen Ny Identitet, der blandt andet beskæftiger sig med at hjælpe unge piger, som er blevet sendt til Mellemøsten med henblik på genopdragelse eller til tvangsægteskab.
Han beretter, at der i kølvandet på TV 2's dækning af bortførelsen af den 17-årige Sarah er kommet mange flere henvendelser til organisationen.
- Der er mange flere end Sarah. En anden sag, vi har lige nu, handler om 'Hanan', der blev bortført til et land i Mellemøsten af sin far som 13-årig, siger han til Ekstra Bladet.
Pigen havde ifølge Nader kontaktet sin klasselærer flere gange og fortalt, at hvis hun tog med sin far ud af Danmark, var hun bange for ikke at komme hjem igen. Skolen havde da taget kontakt til faderen og fået ham til at skrive under på, at han ville tage sin datter med tilbage til Danmark. Det er nu flere år siden.
Ekstra Bladet har fået kontakt til pigen på en ustabil telefonforbindelse, hvor hun fortæller om sin tilværelse.
Se videoen i toppen af artiklen
Store mørketal
Ifølge de nyeste tal udgivet af Ankestyrelsen i 2018 har en rundspørge blandt 33 kommuner anslået, at der er tale om mindst 130 sager siden 2015, hvor ophold i udlandet har været problematiske for unge mennesker med ikkevestlig baggrund.
Det bemærkes, at der er mørketal i spil og at kommunerne ikke har en direkte opgørelse over, hvor mange af dem der er sendt til udlandet med direkte henblik på tvangsægteskaber og genopdragelse.
Det vides ikke med sikkerhed, hvor mange personer med dansk tilknytning der i øjeblikket opholder sig i udlandet mod deres vilje, men hvis man spørger Nader Ashkani, som i øjeblikket har en god portion af sagerne, er det hundredvis.
Dansk pas ingen hjælp
Ifølge Nader Ashkani hjælper det ikke, at pigerne er danske statsborgere. Så snart de sidder fanget i udlandet, er der ikke noget, de danske myndigheder kan gøre.
- Ofte er det sådan, at når de ankommer til det pågældende land, får de frataget deres pas og bliver måske gift væk. Og det er jo sådan mange steder i Mellemøsten, at det er familien, der skal give kvinden lov til at rejse ud af landet, hvilket de så ikke får lov til, siger Nader Ashkani.
Det er også tilfældet i en anden sag, formanden i øjeblikket sidder med, hvor pigerne netop har dansk statsborgerskab.
- Der er tale om to unge piger under 18 år, der er blevet bortført til et land i Mellemøsten af deres forældre. De er begge danske statsborgere, men har lige så lidt mulighed for at komme hjem til Danmark, som hvis de ikke havde været statsborgere, forklarer Nader Ashkani.
Redningsaktioner i Mellemøsten
Nader Ashkani har selv været i Mellemøsten på redningsaktioner ad flere omgange for at få nogle af de bortførte piger hjem. Det er delvist lykkedes i i hvert fald ét tilfælde - nemlig 17-årige Sarah, som i dag sidder på et krisecenter i irakisk Kurdistan.
- Jeg kan af sikkerhedsmæssige årsager ikke sige noget om, hvad vi har planlagt fremover, men vi gør, hvad vi kan for at få pigerne hjem til Danmark, siger formanden afsluttende.