Massiv fangeflugt: Fængselsvagter narret af afklædte damer

Tre brasilianske fængselsvagter skal næppe regne med at få lov til at møde på arbejde igen efter kæmpe blamage

Tre kvinder, der blandt andet lokkede med frækt undertøj og whisky, formåede at få 28 fængselsfanger lukket ud i friheden. (POLITIFOTO)
Tre kvinder, der blandt andet lokkede med frækt undertøj og whisky, formåede at få 28 fængselsfanger lukket ud i friheden. (POLITIFOTO)

Nogle gange har selv Hollywood svært ved at følge med virkelighedens absurditeter, og havde en filminstruktør forsøgt at bilde biografgængerne ind, at torsdagens hændelser i et brasiliansk fængsel kunne ske i virkeligheden, ville de fleste nok ryste på hovedet.

Ikke desto mindre lykkedes det 28 fanger at flygte fra fængslet i den brasilianske by Nova Mutum på meget kreativ facon, kun ved hjælp af en lille smule kvindelig hjælp udefra.

Her lykkedes det nemlig tre kvinder at forføre tre fængselsvagter, så de til sidst kunne lukke alle de indsatte ud. Det skriver The Telegraph.

Ifølge politiet var de tre kvinder mødt op ved fængslet klokken tre natten til torsdag, hvor de bad om at blive lukket ind for at snakke og drikke.

Blev lokket med sexorgie
Vagterne lukkede kvinderne ind, og inden længe var de blevet overtalt til at forlade deres poster og gå med kvinderne ned til de ansattes sovekamre - angiveligt efter at kvinderne havde lokket med et sexorgie.

- Planen var at forføre dem. De serverede billig whisky med et eller andet middel i for at gøre dem bevidstløse, hvorefter de låste den centrale port, der giver adgang til de interne celler, op, siger politichef Angelina de Andrades Ferreira.

De indsatte fanger kunne derefter uden problemer forlade fængslet, og flere tog oven i købet våben og ammunition med ud i friheden.

- Alle der havde lyst til at flygte gik ud gennem hoveddøren, siger politichefen.

De godtroende vagter blev efterfølgende fundet nøgne og i håndjern torsdag morgen, hvor de fortsat var mere eller mindre bevidstløse. Midlet som kvinderne havde serveret for dem var nemlig tilsyneladende så kraftigt, at vagterne var sat ud af spillet i timevis.

- Fra det øjeblik, de drak whisky'en, kan de ikke huske noget som helst. En blev fundet svimmel, mens han forsøgte at vågne. En anden sov hele eftermiddagen kunne ikke engang blive afhørt, siger hun.

Kæreste til indsat står bag
Politiet har i forbindelse med sagen offentliggjort billeder af whisky og lingeri og latex-politiuniformer, som de tre kvinder menes at have haft på under forførelses-tricket.

Politiet er fuldt ud overbeviste om, at det er en af de indsatte, den 18-årige Bruno Amorim, der står bag fangeflugten, idet han er kæreste med en af de tre kvinder, der forførte fængselsvagterne.

- Alt tyder på, at han har planlagt og udført alting med hjælp fra sin kæreste, siger Angelina de Andradas Ferreira.

Den 18-årige mand sad fængslet for drabsforsøg, røveri og våbenbesiddelse.

Efter fangeflugten er det lykkedes politiet at anholde otte af de i alt 28 flygtede fanger i en massiv eftersøgning.

En af dem blev fundet gående beruset rundt i centrum af byen med et af de stjålne våben, mens en anden blev fanget, efter at være kørt galt i en stjålet bil.

Fængselsvagter sigtes
De tre fængselsbetjente kan desuden se frem til en risiko for selv at havne på den anden side af fængselscellerne. De er nemlig alle tre blevet anholdt og sigtet for at muliggøre en fangeflugt og for misbrug af betroede midler, fordi det lykkedes fangerne også at stjæle våben.

Efter det pinlige optrin har billeder af de halvnøgne fængselsbetjente i øvrigt floreret flittigt på internettet. Angiveligt er billederne lækket af en politibetjent, der morede sig over situationen. Billederne kan blandt andet ses hos engelske Daily Mirror.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri