Massiv politijagt: Svensk morder stikker af fra fangetransport

En svensk knivmorder er torsdag formiddag undsluppet en fangetransport og er nu på fri fod nær den svenske by Finnerödja

Da fangetransporten stoppede for en kort pause, lykkedes det den 25-årige at undslippe og løbe ind i en skov. Det svenske medie Aftonbladet udlægger her sagen (Video: Aftonbladet)

En svensk knivmorder er flygtet fra en fangetransport torsdag formiddag.

Kristofers Kastellanoss undslap den fangetransport, der skulle transportere ham fra en retspsykiatrisk klinik i Göteborg til varetægt i Sala. Flugten skete mellem Finnerödja og Laxå ved 11.30-tiden, og manden er stadig ikke i politiets varetægt.

Det skriver Aftonbladet.

Da fangetransporten stoppede for en kort pause, lykkedes det den 25-årige at undslippe og løbe ind i en skov.

- At standse udenfor beskyttet område, sker kun i nødstilfælde. Hvorfor det skete denne gang, må undersøgelsen vise, siger Claes Nöjd, der er fungerende chef for den nationale transportenhed i den svenske kriminalforsorgen, til Aftonbladet.

Kristofers Kastellanoss blev i april idømt 14 års fængsel for et knivmord i Stockholm-området. En dom der er blevet anket til Sveriges hovrätt, der svarer til den danske landsret.

Det svenske politi har iværksat en massiv eftersøgning for at finde den 25-årige, der torsdag formiddag undslap en fangetransport. FOTO: Jeppe Gustafsson/TT /RITZAU SCANPIX
Det svenske politi har iværksat en massiv eftersøgning for at finde den 25-årige, der torsdag formiddag undslap en fangetransport. FOTO: Jeppe Gustafsson/TT /RITZAU SCANPIX
 

Kan være aggressiv
Både politipatruljer, hunde og en helikopter tager del i eftersøgningen af den unge mand, ligesom de er massivt til stede i området og advarer folk, der befinder sig tæt på det sted, han flygtede fra.

- Eftersom han er på flugt, kan han være desperat og optræde aggressivt eller truende. Jeg har dog ikke detaljer om ham, siger Christina Hallin, talsperson ved politiet i den svenske region Bergslagen.

Politiet har ikke nogle meldinger om, at han skulle have forvoldt nogen personskade efter flugten, men befinder man sig i det svenske og ser manden, skal man ringe 112 med det samme, lyder opfordringen fra det svenske politi.

De fortæller, at han ved flugten var iklædt en grå t-shirt og afklippede bukser, havde bare fødder og håndjern på. Han beskrives som 175 centimeter høj, med sort kruset hår, slank kropsbygning, rektangulær ansigtsform, lidt mørk i huden og lige næse.