Massivt rocker-opbud til jubilæum

Politiet fulgte med på tæt hold, da 600 bandidosrockere tidligere i dag fejrede klubbens kvarte århundrede i Danmark

Se de utroligt mange motorcykler. Video: Kenneth Meyer
Følg Krimi

En øredøvende larm fra motorcykler og et utal af læderveste indtog i eftermiddags de sjællandske veje i anledning rockergrupperingen Bandidos’ 25 år i Danmark. 

To og to ved siden af hinanden kørte det massive opbud af rockere med den fede mexicaner på rygmærket fra Søborg mod Hillerød i en så lang slange af motorcykler, at det tog over fem minutter for kortegen at passere kryds og motorvejsbroer.

Skabte kø
Hillerødmotorvejen var derfor lørdag eftermiddag kortvarigt præget af kødannelse, da de over 600 motorcykler med medlemmer fra hele verden kørte kortege.

Hos Nordsjællands Politi havde man i dag indkaldt ekstra bemanding, som i biler og på motorcykler fulgte rockerne på tæt hold. 

Ved rockernes ankomst til klubhuset i Hillerød blev de også mødt af betjente, som én for én tjekkede de fremmødte.

Under en hvid pavillon opstillet til lejligheden blev hver eneste vest og motorcykel registreret og affotograferet til senere brug i Politiets Efterforskningsdatabase, som blandt andet indeholder oplysninger om bandidosmedlemmer og andre grupperinger, hvis medlemmer sættes i forbindelse med organiseret kriminalitet.

– Vi foretog registreringen for at få et kendskab til dem, der deltog, så man ved, hvem der har været til stede hvor og på hvilket tidspunkt, fortæller vicepolitiinspektør Steffen Østergaard til Ekstra Bladet.

Badidos' europapræsident Michael 'Kok' Rosenvold kørte forrest i kortegen (th. red.) sammen med klubbens vicepræsident. Foto: Kenneth Meyer
Badidos' europapræsident Michael 'Kok' Rosenvold kørte forrest i kortegen (th. red.) sammen med klubbens vicepræsident. Foto: Kenneth Meyer
 

Betjente fra udlandet
På rad og række stod de stærkt tatoverede mænd - fuldgyldige som prøvemedlemmer - derfor pænt og ventede på deres tur hos politiet, inden de kunne deltage i klubfesten, der er planlagt senere i dag.

I forbindelse med det massive opbud af rockere får dansk politi hjælp i dag fra kolleger i både Sverige og Tyskland, som i dag også var mødt op for at registrere de medlemmer, som var kommet fra udlandet.

– De internationale kolleger var tilkaldt, fordi de har et personligt kendskab til medlemmerne fra deres lande. Det er ligesom, hvis danske hooligans tager til udlandet, så får de altid følge af nogle danske betjente, fortæller Steffen Østergaard. 

Han melder desuden om samarbejdsvillig stemning og ingen konfiskationer eller anholdelser foran klubhuset i forbindelse med registreringen af rockerne.

Betjente fra blandt andet Sverige og Tyskland hjalp det danske politi ved registreringen af rockerne. Foto: Kenneth Meyer
Betjente fra blandt andet Sverige og Tyskland hjalp det danske politi ved registreringen af rockerne. Foto: Kenneth Meyer

Det var i juni 1993, at Bandidos rykkede ind i deres første danske rockerborg. Det skete i et gult murstenshus i Stenløse, der dog i dag ikke længere fungerer som klubhus.

Siden har rockergrupperingen, hvis medlemmer er kendt for en række forskellige kriminalitetsformer, åbnet 11 officielle rockerborge fordelt i hele landet.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?