Matador i knibe: Sigtet for bedrageri til 60 millioner

Mønsk matador i knibe: -Alle regler er blevet overholdt, siger konen Krista Steffensen efter mistanke om, at hun og manden har svindlet med statslige tilskudsmidler

- Vi har intet at skjule, siger Krista Steffensen, hvis mand er sigtet for bedrageri. Foto: PR-foto
- Vi har intet at skjule, siger Krista Steffensen, hvis mand er sigtet for bedrageri. Foto: PR-foto

Møns ubetinget største matador, Steffen Steffensen, sigtes af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, SØIK, for bedrageri til 60 millioner kroner.

Bedrageriet skal, ifølge sigtelsen, være foregået, mens Steffen Steffensen i årene 2008-2010 var formand for bestyrelsen i vikarbureauet Flex Workers A/S, der rekrutterede og uddannede især unge polakker i forskellige servicefag i samarbejde med uddannelsesinstitutionen CELF i Nykøbing Falster.

– Det er korrekt, at vi har ransaget et hjem på Møn. Jeg kan også bekræfte, at vi har rejst sigtelse for bedrageri, efter at Undervisningsministeriet har indgivet politianmeldelse. Vi skal nu nærmere undersøge det materiale, vi har beslaglagt, siger politikommissær Frede Bisgaard fra SØIK til Ekstra Bladet.

Han ønsker ikke at uddybe sigtelsen.

Det gør til gengæld matadorens hustru Krista Steffensen, der selv siger, at hun var med i mandens vikarvirksomhed.

På sin åbne Facebook-profil lægger hun alle kort på bordet i håb om at advare venner og bekendte om, at hun og gemalen efter sigtelsen nu formentlig vil komme til at optræde i medierne.

Bekræfter beløbet
’Heldigvis er vi –Steffen og Krista –via tidens tand blevet udstyret med en gedigen robusthed. Denne fik vi virkelig brug for i morges, da vi blev vækket klokken syv, ved at fire betjente fra bagmandspolitiet bankede på med en ransagningskendelse. Vi er anmeldt af Undervisningsministeriet og sigtet for svindel og bedrag for 60 millioner kroner’, skriver Krista Steffensen.

Det beløb bekræftede hun, da Ekstra Bladet i går talte med hende i parrets hjem i Stege.

Vi har intet at skjule
– Det var bestemt ingen rar oplevelse at få gennemrodet hele huset. Alt blev endevendt. Og politifolkene tog kopier af materiale, vi har liggende på vores computere. Men vi har intet at skjule. For vi har ikke gjort noget forkert, siger Krista Steffensen.

Hun fortæller samtidig, at vi ikke kan træffe hendes mand, der er på forretningsrejse.

Krav om seks millioner
– Vores vikarbureau havde i den pågældende periode 542 unge under uddannelse til job inden for bager- og kokkefag, vindmølle-industrien og social- og sundhedsområdet. Og alt er foregået helt efter reglerne. Det kan vi dokumentere sort på hvidt, understreger Krista Steffensen.

Samme dag som politiaktionen mod den mønske matador og hans kone blev der i retten i Nykøbing Falster afviklet en sag, hvor Steffen Steffensen havde sagsøgt CELF med krav om seks millioner kroner for manglende elevbetaling.

– Den tror jeg, vi vinder. Dommen afsiges 23. december, siger konen.

Steffen Steffensen med titel af administrerende direktør er en kendt mand i dansk erhvervsliv. Han er formand for Dansk Industri Sydsjælland, chef for Liselund Fontænen A/S, der blandt andet ejer hotellet Liselund Ny Slot på det østlige Møn. Han beklæder et hav af bestyrelsesposter, er storaktionær i den lokale Møns Bank og ejer halvdelen af Privathospitalet Møn.