MC-klubben 'Califoniens Mongoler' vinder logo-krig mod USA

Vores logo er ikke i stand til at begå kriminalitet så som drab, lyder det fra motorcykelklubben, som foreløbigt har vundet retten til at beholde deres logo

Her ses de amerikanske myndighedernes advokat Thom MrozekHer ved siden af skitsen af en mongol på en motorcykel, som ifølge amerikanske myndigheder er ulovlig brug af et logo. (Foto: AP)
Her ses de amerikanske myndighedernes advokat Thom MrozekHer ved siden af skitsen af en mongol på en motorcykel, som ifølge amerikanske myndigheder er ulovlig brug af et logo. (Foto: AP)
Følg Krimi

Motorcykelklubben 'Californiens Mongoler' fra det sydlige Californien har i årevis kæmpet for at beholde sit logo. Det skriver det californiske medie San Gabriel Valley Tribune.

I 2013 hævdede et anklageskrift fra de amerikanske myndigheder at klubbens logo - en skitse af en mongolsk mand på en motorcykel - var 'underlagt fortabelse' i henhold til den såkaldte RICO-lov. Det vil sige, at de mener, at logoet er ulovligt og bruges til organiseret kriminalitet.

RICO-loven, som blev vedtaget i 1970, blev oprindeligt brugt til at retsforfølge mafiaen, men bruges i dag bredt til at forfølge organiseret kriminalitet så som hvidvaskning, narkohandel, lånehajsvirksomhed og afpresning.

Men det afviste den californiske dommer David O. Carter natten til fredag dansk tid til stor glæde for motorcykelklubben og til stor ærgrelse for anklagerne.

- Det var meget meget modigt af dommeren at gøre det. Han var nødt til at gå mod strømmen, siger Mongolernes forsvarer Joe Yanny, som roser dommeren.

- Han var modig nok til at gøre det rigtige. Han har genoprettet min tro på systemet, siger Joe Yanny.

De amerikanske myndighedernes advokat Thom Mrozek siger, at man nu vil overveje at appellere dommen.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.