Medie: Brødre mistænkt for at myrde Lisa

Det er kommet frem, at de to drabsmistænkte mænd i Lisa-sagen er brødre

Den ene af brødrene bliver her hentet ind til afhøring af svensk politi. Først sent fredag aften vælger politiet formelt foretage anholdelse. (Foto: Rumle Skafte)
Den ene af brødrene bliver her hentet ind til afhøring af svensk politi. Først sent fredag aften vælger politiet formelt foretage anholdelse. (Foto: Rumle Skafte)

BLOMBERG/KØBENHAVN: (Ekstra Bladet): Det er ikke mange oplysninger, der indtil videre er sluppet ud om de formodede drabsmænd, som mistænkes for at have myrdet 17- årige Lisa Holm.

To mænd og en kvinde blev anholdt fredag nat. De to mænd er drabsmistænkt, mens kvinden er mistænkt for at have dækket over deres forbrydelse.

I går kom det frem, at de to mand er fra Litauen, og at de arbejder som håndværkere på en gård i Blomberg.

Den svenske avis Expressen skriver søndag aften, at de to litauiske mænd er brødre, og at den ene af brødrene er kendt af det litauiske politi.

Ifølge avisen er brødrene 31 og 35 år, og den 34-årige kvinde, der også er anholdt i sagen, skulle angiveligt også være fra Litauen og gift med den ene af brødrene. Det har hun skrevet på sin Facebook-profil, som Expressen har fundet frem til.

De anholdte er endnu ikke sigtet i sagen, idet anklageren ikke mener, at der endnu er nok beviser. Senest tirsdag klokken 12 skal de to mænd og den ene kvinde fremstilles for en dommer.

Svensk politi i rørende Lisa-brev: Sverige er standset

Udvider efterforskningsområde

Svensk politi har siden fredag, hvor Lisa Holms lig blev fundet i en lade, været i gang med en massiv efterforskning rundt omkring i Blomberg.

Søndag blev et lille udhus blandt andet grundigt undersøgt, mens man senere gik i gang med at grave jorden op i den lade, der ligger overfor den café, hvor Lisa Holm arbejdede.

Politiets undersøgelser er hele tiden blevet udvidet til at omfatte nye steder, og sent søndag eftermiddag blev et rødt hus længere nede ad vejen, hvor caféen ligger, afspærret.

Det svenske politi ville overfor Ekstra Bladet tidligere i dag ikke afvise, at andre kan blive mistænkt i sagen.

- Det kan man jo aldrig vide, men lige nu har vi ikke andre mistænkte, sagde talsmand Tommy Nyman til Ekstra Bladet, der ydermere oplyste, at de retsmedicinske undersøgelser af Lisa Holms lig vil blive foretaget 'i løbet af ugen'.

Lisa-sagen: Politiet graver lade op

Bor tæt på café

Alle de tre mistænkte i sagen blev fredag hentet ind til afhøring i håndjern. Først senere fredag nat valgte man officielt at anholde dem.

Litauerne har fået beskikket forsvarere, men de er blevet pålagt tavshedspligt af anklageren i sagen.

Politiet fik fat i dem på den ejendom, hvor de bor sammen.

Det hvide hus, som ses nedenfor, befinder sig ikke mere end 500 meter væk fra Café på Klosteret, hvor Lisa Holm arbejdede som servitrice, og siden fredag har huset været afspærret. 

Indsatsleder: Sådan fandt vi Lisa

(Foto: Rumle Skafte)
(Foto: Rumle Skafte)

(Foto: Rumle Skafte)
(Foto: Rumle Skafte)
 

De to mænd arbejdede ifølge svenske medier som håndværkere, og den seneste tid skulle de have arbejdet på taget på den lade, der ligger lige overfor den lille café.

Inde i laden fandt man tirsdag den ene af Lisa Holms knallerthandsker, og det er i selvsamme lade, at politiets teknikere søndag eftermiddag påbegyndte et større gravearbejde. Laden ses til venstre i nedenstående billede, mens caféen ligger i den røde bygning på den modsatte side af vejen.

(Foto: Google Maps)
(Foto: Google Maps)

Hvad politiet leder efter i laden, vides endnu ikke, men alt tyder på, at de tror, at noget afgørende kan være gravet ned i jorden. Teknikerne brugte en gravemaskine såvel som håndkraft på at grave dybt ned.

(Foto: Anna Svanberg / Expressen)
(Foto: Anna Svanberg / Expressen)
 

Søndag aften blev der holdt mindegudstjeneste i kirken i Skövde til ære for Lisa, da hele egnen er meget berørt af drabet. Se interview med præsten her

(Video: Rumle Skafte - Redigering: Maria Haargaard)

Se interview med ejeren af den café, hvor Lisa arbejdede her.

(Video og redigering: Rumle Skafte)

Mysteriet, der ryster Sverige: Hvorfor skulle Lisa dø?