Medie: Fængslede LTF'ere modtog 2,3 millioner på et år

2,3 millioner kroner blev der ifølge Radio24syv på blot ét år indbetalt til medlemmer af banden Loyal To Familia i de danske fængsler

Bandelederen Shuaib Khan (i midten) er ifølge Radio24syv blandt de personer, som månedligt har fået overført penge. (Foto: Privat)
Bandelederen Shuaib Khan (i midten) er ifølge Radio24syv blandt de personer, som månedligt har fået overført penge. (Foto: Privat)
Følg Krimi

Alene i 2017 blev der sendt 2,3 millioner kroner ind til LTF-medlemmer i de danske fængsler.

Det viser en opgørelse fra Kriminalforsorgen, som Radio24syv har haft adgang til.

Ifølge mediets oplysninger har to centrale medlemmer af LTF foretaget 375 indbetalinger siden 2014. Den ene har samlet set indbetalt over 400.000 kroner. Typisk er betalingerne sket med 2000 kroner pr. gang.

Ifølge radiostationens oplysninger har der været forskellige takster for, hvor mange penge de fængslede LTF’ere fik hver måned. Eksempelvis får et varetægtsfængslet medlem 3000 kroner om måneden, mens en afsoner får 1500 kroner.

LTF’s udvisningsdømte præsident, Shuaib Khan, er ifølge mediet blandt modtagerne. Han har i gennemsnit modtaget godt 3000 kroner pr. indbetaling, mens der er eksempler på, at et andet medlem har fået knap 1600 kroner pr. gang.

Her er LTF-toppen: Bande-leder kæmper for at undgå rekord-dom

Mistanke om hvidvask
Indbetalingerne er sket enten via en indbetaling i en bank eller kontant ved fremmøde ved det enkelte fængsel. Cirka en fjerdedel af pengene blev indbetalt af medlemmer af den nu forbudte bande.

Det er ikke ulovligt at indbetale penge til fængslede personer, men ifølge Jakob Dedenroth Bernhoft, hvidvask-ekspert og direktør i revisorjura.dk, kan de danske fængsler helt generelt være blevet brugt til at hvidvaske penge fra kriminalitet.

- Hvis man kan få kontanter sat ind på en konto og overført dem nogle gange og så få hævet dem igen i kontanter, så har man sløret, hvor de penge kommer fra,” siger Jakob Dedenroth til Radio24syv

Han understreger, at han udtaler sig generelt og ikke specifikt om LTF, da han ikke kender de nærmere omstændigheder.

- Det ender jo med nogle penge, som er svære at spore oprindelsen af, så man vil i princippet godt kunne bruge det til hvidvask, forklarer Jakob Dedenroth om opbygningen af systemet.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) meddeler i en skriftlig kommentar til Radio24syv, at han har bedt Rigspolitiet og Kriminalforsorgen om en redgørelse. Ministeren kalder det 'uacceptabelt', hvis fængsler bruges til hvidvask af penge for bander.

Indbetalinger via Danske Bank

Kriminalforsorgen strammede op på reglerne i 2017 og 2018, så det i dag ikke længere er muligt at indbetale penge ved fysisk fremmøde i fængslerne. I dag foregår det således udelukkende via Danske Bank, og kontanterne er samtidig fjernet fra de fleste fængsler.

Stramningen var et resultat af, at det i foråret 2017 kom frem, at flere fængselsbetjente offentligt sagde, at de var vidner til åbenlys hvidvask af penge blandt bandemedlemmer i fængslerne.

Kriminalforsorgen ønsker ikke at oplyse, hvor mange penge medlemmer af LTF i alt har modtaget i fængslerne, eller om man har undersøgt, om der kan være tale om hvidvask.

Men det vil formanden for Folketingets retsudvalg, Peter Skaarup (DF), nu have svar på, lyder det i en kommentar til Radio24syv:

- For mig er det totalt undergravende i forhold til det at sidde i fængsel. Det skulle gerne være en straf, men her ser vi så, at man bliver belønnet med penge for at sidde i fængsel for at have lavet kriminalitet. Jeg mener jo, at man skal undersøge det her fuldstændig til bunds og sikre, at det ikke er sorte penge, at det ikke er penge, der i virkeligheden bliver hvidvasket ved, at banderne kan betale dem, der har lavet kriminalitet for dem, ved at sidde i fængsel, siger Peter Skaarup til mediet. 

LTF-mærker: Skulle være lige så store som rockernes

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter