Medie: Familie dumpede demens-ramt mand i England og fløj hjem uden ham

En 76-årig mands kone og søn er anklaget for at have efterladt ham i et andet land

Politiet var helt på bar bund, da en 76-årig  pensionist med en amerikansk accent blev fundet på gaden i den britiske by Hereford. Foto: SWNS
Politiet var helt på bar bund, da en 76-årig pensionist med en amerikansk accent blev fundet på gaden i den britiske by Hereford. Foto: SWNS

For to år siden blev 76-årige demensramte Roger Curry efterladt på en parkeringsplads ved en busstation i England uden ID. Manden vidste hverken hvor han var eller hvad hans navn var, og han var udelukkende klædt i tøj fra den britiske supermarkedskæde Tesco. Det fortæller BBC i programmet Panorama her til aften ifølge britiske Metro.

Roger Curry blev angiveligt set sammen med to mænd, som signalerede til en ambulance, der kørte forbi. Den ene, hvis accent er blevet beskrevet som amerikansk, skulle efterfølgende være forsvundet fra stedet.

Mandens manglende hukommelse var selvsagt en stor udfordring for politiet, som måtte bede offentligheden om hjælp for at identificere ham. I mellemtiden blev han sendt i pleje på et plejehjem.

I flere måneder ledte politiet efter spor, der kunne pege på, hvem manden med den amerikanske accent var. Tests viste, at manden havde demens, hvilket var grunden til, at han ikke kunne identificere sig selv. Foto: SWNS
I flere måneder ledte politiet efter spor, der kunne pege på, hvem manden med den amerikanske accent var. Tests viste, at manden havde demens, hvilket var grunden til, at han ikke kunne identificere sig selv. Foto: SWNS
 

Der skulle gå flere måneder, før det endelig lykkedes ordensmagten at identificere den demensramte amerikaner. Det skete, da nogen ved et tilfælde genkendte ham på et gammelt skolebillede efter at have set et nyhedsindslag om ham.

Blev syg på ferien
I løbet af efterforskningen blev en 50-årig britisk mand anholdt, mistænkt for at have kidnappet Roger Curry. Men han blev ikke sigtet.

Efterforsknings-programmet har fået indsigt i en række amerikanske dokumenter i sagen, og de viser, at det var Roger Currys egen kone og søn, Mary og Kevin Curry, som i al hemmelighed havde taget ham med til England og efterladt ham der.

Mandens søn, Kevin, er blevet interviewet af Panorama, og nægter at skulle have haft noget at gøre med, at hans far blev efterladt på en parkeringsplads. I programmet fortæller han ifølge Metro, at faren blev syg, mens de var på ferie i England, og at han derfor havde bedt en ven om at køre ham på hospitalet. Han kan imidlertid ikke forklare, hvorfor og hvordan han kunne efterlade sin far i otte måneder uden at melde sig på banen, da politiet efterlyste hans pårørende.

Ifølge mediet er det et kendt fænomen, at amerikanske familier efterlader ældre mennesker på hospitaler, fordi ældrepleje er for dyrt. Fænomenet har endda fået navnet ’Granny Dumping’.