Medie: Grimhøj-imam underviser muslimer om stening og pisk

Ny dokumentar går bag tæppet i islamist-moske i Århus, hvor straf for utroskab er på programmet

Medie: Grimhøj-imam underviser muslimer om stening og pisk

Se interview med formand for Grimhøj-moskeen, Oussama El Saadi, fra marts 2015 hvor moskeen var i mediernes søgelys, fordi to unge fra moskeen var rejst til Syrien for at deltage i krigen. (Video: Ernst Van Norde)

En imam fra Islamist-moskeen på Grimhøjvej i Brabrand i Århus V underviser kvinder om islams voldsomme straffe for utroskab - det mener TV2 at kunne dokumentere ved hjælp af skjult kamera.

For rullende kameraer siger formanden for den omtalte moske, at moskeen overholder alle danske regler og opfordrer sine muslimske gæster til at tage aktiv del i samfundet.

Men når offentlighedens lys er slukket - så er holdningen tilsyneladende en ganske anden. Her underviser imamen, Abu Bilal, i følge TV2 i regler for stening og pisk.

S: Tålmodigheden med Grimhøjmoskéen er opbrugt

Imam idømt bøde for opfordring til jødedrab

Undervisningen foregår i et lokale i moskeen, hvor en gruppe kvinder og børn er samlet i en studiegruppe for at blive undervist om islams retssystem, sharia.

- Hvis en ægteskabsbryder, enten mand eller kvinde, begår hor, så er deres blod halal, og de skal dræbes ved stening. Hvis hun er jomfru, så er straffen piskeslag, forklarer Abu Bilal blandt andet på optagelserne.

De skjulte optagelser er en del af den kommende dokumentarserie på TV 2, 'Moskeerne bag sløret', hvor to muldvarpe blandt andet har infiltreret den kontroversielle moske på Grimhøjvej i Aarhus.

I studiegruppen forklarer imamen Abu Bilal, hvordan personer i den ideelle islamiske stat skal straffes, hvis man ikke opfører sig i henhold til islamiske skrifter.

Han nævner i sin undervisning tre grunde til, at muslimer må dræbes:

- Hvis en gift eller skilt kvinde begår utugt, og hun ikke er jomfru og begår hor, så skal hun stenes til døden, siger imamen på de skjulte optagelser.

- Hvis man dræber en muslim, så skal man selv dræbes.

Tredje punkt lyder, at muslimer, der vender ryggen til islam, ligeledes skal bøde med livet:

- Den, der frafalder sig religion, altså en frafalden, han skal slås ihjel. Eller en fornægtelse. En der fornægter fasten eller ikke tror på fasten. Hans dom er, at han er vantro. Hvis han er stædig og ikke vil faste, så bliver han dræbt.

TV 2's optagelser viser dog også, at imamen fortæller kvinderne i studiegruppen, at sådanne straffe ikke udføres i Danmark.