Medie: Kvinde fundet livløs på bunden af kendt skulptur

En kvinde er torsdag fundet livløs på bunden af skulpturen Elia ved Herning

En kvinde er torsdag fundet livløs på bunden af skupturen Elia ved Herning.

Det skriver Herning Folkeblad.

Indsatsleder Carsten Brøgger hos politiet oplyser til Herning Folkeblad, at kvindens tilstand er meget kritisk.

Kvinden skal efter det oplyste have ligget et stykke tid nede i Elia.

Ude ved Elia var flere ambulancer og politifolk ifølge Hernings Folkeblad mødt op for at undersøge stedet og få kørt kvinden til hospitalet.

- De skal prøve at behandle hende. Men hendes tilstand er meget kritisk, siger Carsten Brøgger, der ikke ved, hvor længe kvinden har ligget nede i Elia.

Ulykken sker få måneder efter en anden ulykke ved skulpturen, der endte fatalt.

30. oktober faldt en 21-årig mand fra Slagelse i døden, da han og en gruppe andre unge løb på skulpturen. For enden af skulpturens trapper er der en forholdsvist dyb, firkantet skakt med søjler på hver side, og det er her, den 21-årige mand faldt i døden.

Faldet har desuden været længere, end man måske lige kan forestille sig, da jorden under skulpturen ikke er helt flad, men i stedet er udhulet som en skål.

- Vi havde en lang og grundig drøftelse om sikkerhedsforholdene. Konklusionen blev, at der ikke er grund til at ændre på tingenes tilstand derude, sagde bestyrelsesformand for fonden bag skulpturen Henrik Stamp dengang til Herning Folkeblad.

En politiundersøgelse på ulykkesstedet har ifølge bestyrelsesformanden slået fast, at sikkerhedsforholdene var forsvarlige. Det er blandt andet det, som bestyrelsen lænede sig op ad dengang.

En 21-årig mand afgik ved døden, efter han ved et uheld sprang i døden fra skulpturen Elia. Foto: Ernst van Norde Krimi Dødsulykke ændrer ikke på sikkerhed ved Herning-skulptur

Vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi oplyser kort efter klokken 17 til Ekstra Bladet, at kvinden ikke har været udsat for noget kriminelt, men at der er tale om en ulykkelig hændelse.