Medie om Malmø-likvidering: Morderne skød først mod far og baby

Ifølge et vidne blev manden til den kvinde, der blev dræbt i Malmø tidligere på ugen, jagtet og beskudt, mens han flygtede med sin baby i armene

Med sit spædbarn i favnen flygtede en far fra to maskerede gerningsmænd, der mandag ventede uden foran familiens bopæl i Malmø.

Det fortæller flere øjenvidner til det svenske medie Kvållsposten.

Ifølge et vidne snublede faderen under flugten og tabte sit spædbarn, hvorefter barnets mor - en kvinde i 30'erne - løb hen og samlede barnet op.

Barnet og kvindens tilstedeværelse fik ikke gerningsmændene til at opgive deres foretagende, for ifølge et andet vidne, som overværede skyderiet fra sin stue, stoppede de efterfølgelsen af manden, vendte i stedet deres våben mod den tililende mor og skød hende på klos hold.

Krimi Kvinde med baby skuddræbt: Kobles til Danmark

I grufulde detaljer beskriver vidnet, hvordan moderen først blev ramt af skud i kroppen, hvorefter hun tabte sit barn. Herefter gik gerningsmændene helt tæt på og affyrede deres våben en sidste gang.

- Det var en ren likvidering, siger vidnet til det svenske medie om det brutale drab, der har rystet Sverige.

Spædbarnet slap mirakuløst fra episoden uden store skader. Ifølge vidner blev der ellers først affyret tre skud mod den flygtende far, mens barnet var i hans arme.

Et utal af roser i flere farver ligger midt i den hjerteformede formation af stearinlys, som vidner om, at der her skete en forfærdelig forbrydelse mandag morgen. Foto: Kenneth Meyer
Et utal af roser i flere farver ligger midt i den hjerteformede formation af stearinlys, som vidner om, at der her skete en forfærdelig forbrydelse mandag morgen. Foto: Kenneth Meyer

Krimi Nabolag i sorg: - Det er uvirkeligt, at det kan ske her

Det svenske medie har været i kontakt med politiet i Malmø og forelagt dem vidnesbyrdene, men politiet ønsker ikke at kommentere hverken antallet af gerningsmænd eller mulige scenarier, lyder det.

Efter skyderiet stak de to gerningsmænd af fra stedet i en hvid Mercedes-Benz sammen med en tredje mand. Kort tid efter blev bilen fundet udbrændt ikke langt fra gerningsstedet. Mændene bliver af vidner beskrevet som værende 'unge og almindelige'.

I forbindelse med sagen har politiet i Malmø anholdt en 19-årig mand, som er registreret som ejer af bilen. Han kontaktede selv politiet, men nægter sig skyldig.

Det er politiets teori, at gerningsmændene gik målrettet efter den nu dræbte kvindes mand, og at de havde holdt øje med ham i længere tid op til drabet.

Manden har en kriminel fortid i både Danmark og Sverige, og han er tidligere idømt otte et halvt års fængsel for blandt andet groft røveri.