Annonce:
Annonce:

Medie: Pilot på MH370 fløj ulykkesruten på simulator

Data viser, at pilot trænede en rute med flysimulator, som ligner MH370's formodede rute ud i øde havområde

Arkivfoto: AP
Arkivfoto: AP
Annonce:
Følg Krimi

Den pilot, der fløj det forsvundne fly fra Malaysia Airlines, kan have trænet en rute som fører ud til et område i Det Indiske Ocean, hvor der ikke er mulighed for at lande.

Det er stort set den samme rute, som efterforskere formoder, at passagerflyet MH370 fløj ad, da det forsvandt.

Kun nogle uger inden, at MH370 forsvandt i marts 2014, fløj kaptajn Zaharie Ahmad Shah i en hjemmebygget flysimulator en tur ned i den fjerne sydlige del af Det Indiske Ocean.

Det skriver magasinet New York, som angiveligt har oplysninger fra en hemmeligstemplet del af det malaysiske politis efterforskning.

Ifølge dokumentet har eksperter fra det amerikanske forbundspoliti, FBI, genskabt data, som piloten ellers havde slettet fra sin flysimulator.

Annonce:

- Vi fandt en rute, som førte til det sydlige Indiske Ocean blandt flere andre ruter, der var kodet ind i flysimulatoren, og som kan være af interesse, står der i dokumentet, som ifølge New York Magazine ikke har været offentliggjort før.

Ruten i flysimulatoren fører til det område i den sydlige del af Det Indiske Ocean, hvor Australien og andre lande har brugt mange måneder på at lede efter rester af flyet.

Det er fortsat et af de største mysterier i luftfartens historie, hvad der skete med passagerflyet. Det forsvandt sporløst med 239 mennesker om bord på vej fra Kuala Lumpur til Beijing. Man formoder, at det er styrtet i havet.

Man har tidligere fundet fem fragmenter fra MH370 - en Boeing 777 - flere tusinde kilometer fra det område, hvor man antager, at flyet er styrtet ned vest for Australiens kyst.

Malaysias regering fastholder, at den ikke ved, hvad der er sket med flyet.

Der har tidligere været spekuleret i, at flyets erfarne og respekterede kaptajn, 53-årige Zaharie Ahmad Shah, kan stå bag den mystiske forsvinden.

Annonce:

Forlydender i pressen om, at han skulle have haft selvmordsplaner på grund af personlige problemer, er blevet bestemt afvist af hans familie og venner.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: