Annonce:
Annonce:

Medie: Sådan flygtede gerningsmand fra døds-lastbil

Blodig og forbrændt flygtede formodet gerningsmand via tog fra det centrale Stockholm

Her suser lastbilen forbi skrækslagne shoppere, der kun LIGE når at komme i dækning
Annonce:
Følg Krimi

Den mistænkte gerningsmand bag angrebet i Stockholm fredag flygtede fra gerningsstedet til Arlanda lufthavn med tog.

Det skriver det svenske medie Aftonbladet.

Efter at den flere tons tunge lastbil bragede ind i facaden på Stormagasinet Åhléns, løb gerningsmanden ifølge mediet fra stedet og hen til den nærmeste togstation.

Overvågningsbilleder viser manden blodig og med brandskader komme fra T-centralens station til Centralstationen ved at gå langs platformen i metroen.

Herefter tog han ifølge mediet hurtigtoget, Arlanda Express, til lufthavnen i Stockholm. Ved Arlanda lufthavn skal han have taget en bus til bydelen Märsta, hvor han senere på aftenen blev anholdt af politiet.

 

Annonce:

Svensk Politi har netop afsluttet et kort pressemøde omkring status på efterforskningen af fredagens terrorangreb. En 39-årig mand fra Uzbekistan er foreløbig politiets hovedmistænkte i sagen og betragtes som føreren af døds-lastbilen.

- Der findes ikke noget, som peger på, at vi har fat i den forkerte genringsmand. Tvært imod styrkes mistanken mod den anholdte, som vores efterforskning skrider frem, sagde rigspolitichef Dan Eliasson, som ikke kan afvise, at der kan være andre medgerningsmænd på fri fod.

- Vi kan ikke sige med sikkerhed, at der ikke har været flere involveret i planlægningen, lød det fra rigspolitichef Dan Eliasson på pressemødet.

Få en status fra Stockholm lørdag morgen fra Ekstra Bladets udsendte

Brændte sig på formodet bombe
Flere svenske medier har formiddagen igennem rapporteret om en bombelignende genstand, som blev fundet i lastbilen. På eftermiddagens pressemøde fortalte rigspolitchefen, at politiet fortsat forsøger at slå fast, om der er tale om en bome.

Annonce:

- Vi har fundet en anordning i lastbilen, som ikke hører til. Om det er en bombe eller ej, kan vi ikke sige på nuværende tidspunkt, men det er noget vi fortsat undersøger, siger rigspolitichefen.

Fredagens angreb, som fandt sted på et af dagens travleste tidspunkter, varede ikke mere end tre minutter, men efterlod fire dræbte, mens 15 personer blevet såret. Herunder er otte fortsat i kritisk tilstand.

Så hardcore er de: Svensk elitekorps pågreb terrormistænkt

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
BREAKINGBREAKING
Annonce:
Annonce: