Medie: Stjal pistol fra skytteklub til mordforsøg på politimand

Formand for skytteklub afviser at kommentere pistol-tyveriet

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer

Pistolen, der blev brugt på mordforsøget på en politiassistent ved Københavns Vestegns politi i morges, var angiveligt stjålet fra Rødovre Skytteforening mandag, hvor en pistol var forsvundet, da skytterne talte våbnene op ved lukketid.

Det skriver TV2, men formanden for Rødovre Skytteforening, Jens Grønlund, afviser at kommentere de opsigtsvækkende oplysninger.

- Jeg har ingen kommentarer, før politiet kommer med flere oplysninger, siger Jens Grønlund til Ekstra Bladet.

Ifølge TV2´s oplysninger faldt mistanken for våbentyveriet hurtigt på den 26-årige, der nu er anholdt for drabsforsøget.

Foto: Jens Dresling Krimi Betjent skudt i hovedet på vej på arbejde: Nu er hans tilstand forværret

Rødovre Skytteforening anmeldte tyveriet til politiet efter at skytteforeningen selv havde opsøgt ham på bopælen i forsøget på at få fat i det stjålne våben.

Han var ikke hjemme, og derfor kontaktede Rødovre Skytteforening politiet, som heller ikke fik kontakt med den 26-årige før morgenens skyderi ved politigården i Albertslund.

Politiet holder et pressemøde klokken 19.30, hvor politiet giver en status på efterforskningen.

Politihunde fra store dele af landet har hele dagen afsøgt den flugtrute som gerningsmanden tog i morgen efter skyderiet, der skete cirka kl. 08.20. Sidst på eftermiddagen var det endnu ikke lykkedes at finde gerningsvåbnet.

Den skudsåredes tilstand er nu kritisk efter, at lægerne tidligere på dagen meldte betjenten udenfor livsfare. Hans tilstand blev i eftermiddag pludseligt voldsomt forværret.

Politiet har hele eftermiddagen også ransaget det rækkehus i Glostrup, hvor den 26-årige bor sammen med sin mor og lillebror.

Ekstra Bladet erfarer, at den 26-årige tidligere har optrådt truende overfor personalet i ekspeditionen på politigården i Glostrup.

Der er endnu ikke fundet et gerningsvåben, fortæller politiinspektør Mogens Lauritsen. Foto: Jakob Jørgensen Krimi Hunde-betjent ramt af skud i hovedet: 'Gal mands værk'

Politiet betragter drabsforsøget som opklaret, og benævner den tragiske episode som 'en gal mands værk'.

Den 26-årige fremstilles onsdag klokken 8.30 i grundlovsforhør ved retten i Glostrup med krav om fængsling.

Hans forsvarer, advokat Ulrik Sjølin, har talt med den 26-årige i fængslet i eftermiddag, men advokaten ønsker ikke at udtale sig om klientens stilling til sigtelsen eller hans psykiske tilstand.

Formanden for Vestegnens politifordening, Jørgen Jensen, siger, at kollegerne er fuldstændigt chokerede over, det der er sket.

- Vi kender ikke til motivet. Det er helt uforståeligt, at en person går ind ved en politistation og skyder på den her måde, siger Jørgen Jensen.