Medie: Tidligere bandeleder og radiovært død

Opdateret kl. 11.57: Københavns Politi meddeler, at Nedim Yasar ikke er død, men fortsat er i kritisk tilstand. 31-årige Nedim Yasar død efter skudepisode, oplyser Radio 24Syv

Det tidligere bandemedlem Nedim Yasar blev skudt og dræbt på Hejrevej i Københavns Nordvestkvarter. Ekstra Bladets kriminalreporter Carsten Norton fortæller her om den tidligere bandeleder. (Producer: Martin Lorentsen)
Følg Krimi

OPDATERET: Københavns Politi bekræfter, at 31-årig tidligere bandeleder og radiovært er afgået ved døden.

Opdateret kl. 11.57: Politiinspektør Torben Svarrer fra Københavns Politi oplyser, at Nedim Yasar ikke er død, men fortsat er i kritisk tilstand.

Tidligere bandeleder og radiovært Nedim Yasar er afgået ved døden, efter han blev skudt på åben gade i Københavns Nordvestkvarter mandag aften.

Det oplyser Radio24syv, hvor den 31-årige var ansat.

- Vi har i vores nyhedsudsendelse klokken ti oplyst, at Nedim Yasar er afgået ved døden, siger administrerende direktør og chefredaktør Jørgen Ramskov fra Radio24syv til Ekstra Bladet.

Nedim Yasar arbejdede på Radio24syv som medvært på programmet Politiradio, og radiostationen har i den triste anledning sat flaget på halv.

Politiet ønsker ikke at kommentere oplysningerne fra den 31-åriges arbejdsplads, og foreløbigt ønsker de heller ikke at oplyse yderligere om sagen, end der tidligere meldt ud.

På tidspunktet for skudepisoden var Nedim Yasar på vej væk fra en reception for bogen 'Rødder', der fortæller hans historie og vej ud af bandelivet.

Skudoffers tilstand er kritisk

Receptionen blev holdt i går på Hejrevej 30 tæt på gerningsstedet. Bogen udkommer i dag.

Nedim Yasar forlod i 2012 banden Los Guerreros og gik ind i politiets exitprogram. Siden har han levet et liv i to spor. Et offentligt liv som vært på Radio24/syvs 'Politiradio' og som debattør, hvor han har delt ud af sine erfaringer fra bandemiljøet, og samtidig en diskret tilværelse på hemmelige adresser rundt omkring på Sjælland – i skjul fra sin fortid og frygt for folk, der ville ham ondt.

Tidligere bandeleder frygtede hævn: De kom om natten for at slå mig ihjel

I forbindelse med udgivelsen af bogen fortalte han i interviews til først Ekstra Bladet, at han stadig levede med en trussel mod sit liv og havde mareridt om natten om, at nogen pludselig sparker døren ind til lejligheden.

Da Ekstra Bladet mødte den tidligere bandeleder før bogudgivelsen, var det på en hemmelig adresse i Nordsjælland. Her fortalte han, at han så sent som sidste år blev forsøgt overfaldet.

- Jeg nåede at tænke, 'hvad fuck er det, der står foran mig'. Men så så jeg kniven, og det gik op for mig, hvorfor han var der. Jeg skulle slås ihjel, fortalte Nedim Yasar til Ekstra Bladet.

Han forsøgte at lukke døren i, men gerningsmanden satte foden i klemme, mens han igen og igen huggede kniven ind gennem dørsprækken for at ramme sit offer.

'Du er død, mand. Du skal dø, du skal dø, du skal dø', fortalte Nedim, at gerningsmanden sagde fra den anden side af døren.

Til sidst lykkedes det at slå døren ind i den hånd, der førte kniven, og gerningsmanden flygtede.

Men i aftes var det på åben gade, at han blev skudt.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+