Medier: Dansk kvinde fundet dræbt på Malta

En 72-årig dansk kvinde er ifølge lokale medier fundet dræbt på øen Gozo på Malta

En dansk kvinde er blevet fundet dræbt på Malta ifølge lokale medier. (Foto: Google Maps)
En dansk kvinde er blevet fundet dræbt på Malta ifølge lokale medier. (Foto: Google Maps)

Ved du noget om sagen? Skriv en mail til 1224@eb.dk eller send en sms til 1224 (koster alm. takst)

En 72-årig dansk kvinde blev søndag eftermiddag klokken kvart over et angiveligt fundet dræbt på den lille ø Gozo, Malta.

Det skriver flere lokale medier.

Den danske kvinde blev meldt savnet fredag eftermiddag og blev sidst set ved firetiden nær den lokale politistation i Marsalforn.

Politiet har endnu ikke officielt meldt noget ud om dødsårsagen, og om offeret er den danske kvinde, der blev meldt savnet fredag af sin svigersøn.

Ekstra Bladet har været i kontakt med det maltesiske politi, som bekræfter, at de har fundet en kvinde, men politiet kunne på nuværende tidspunkt ikke oplyse nærmere om kvindens nationalitet.

- I denne type sager går der mindst et par dage, før vi har oplysninger om nationalitet og får de pårørende er blevet underrettet, siger en talskvinde for det maltesiske politi.

Fundet nøgen
Ifølge et lokalt medie blev den 72-årige kvinde fundet nøgen med hovedet nedad, og hendes tøj var ikke til at se i nærheden.

Mediet erfarer, at politiets teori er, at hun modsatte sig et røveri kort før, hun blev dræbt.

Ligeledes er den taske hun havde med sig, hvor hun havde cirka 300 euro, sit pas og sin iPhone også forsvundet.

Hun er angiveligt blevet dræbt for omkring tre dage siden, og hendes lig var allerede begyndt at gå i forrådnelse på grund af det hårde vejr, ifølge mediets oplysninger.  

Fundet af hundeejer
På en pressekonference mandag aften oplyser politiet, at afdøde kvinde blev fundet af en mand, der var ude at gå tur med sin hund.

Vicepolitiinspektør Silvio Valletta fortalte endvidere, at selvom det er sandsynligt, at det er den 72-årige danske kvinde, der er fundet død, kan de endnu ikke fastslå det med sikkerhed, før de har foretaget en DNA-test.

Hun er den eneste person, der lige nu er meldt savnet på Gozo, fortæller vicepolitiinspektøren.

Silvio Valletta forklarer ligeledes, at en obduktion, politiet foretog mandag formiddag ikke har givet noget entydigt svar på om kvinden blev dræbt, men at de behandler sagen som et mistænkeligt dødsfald.

Han fortæller, at kvinden var blevet påført et slag mod hovedet, kvæstelser i brystet og et brækket ribben.

Den danske kvinde var på ferie med sin svigersøn, svigersønnens broder, og to børnebørn.

De ankom til Malta den 17. juli på deres første besøg i landet og skulle have forladt landet søndag aften.

Svigersønnen har ifølge politiet fortalt, at de havde været ude at shoppe i byen Marsalforn, da kvinden forlod selskabet og forsvandt sporløst.

UM: Dansk kvinde er savnet
Udenrigsministeriets Borgerservice bekræfter, at der er en dansk kvinde, som er savnet på Malta, og at de er kontakt med kvindens pårørende. De kan dog ikke bekræfte, at hun er fundet død.

Derudover har de ikke yderligere kommentarer grundet deres tavshedspligt.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Folkeferie.dk og Spies Rejser, der begge har danske gæster på Malta. Begge bureauer bekræfter samstemmigt, at kvinden ikke har rejst med dem.

Ved du noget om sagen? Skriv en mail til 1224@eb.dk eller send en sms til 1224 (koster alm. takst)