Medier: Mistænkelig pakke sendt til Robert De Niros restaurant

Amerikanske medier beretter om en ny bombeaktion i New York ved en adresse, der har relation til stort Hollywood-navn

Medier: Mistænkelig pakke sendt til Robert De Niros restaurant

New Yorks politi har netop eskorteret deres særlige bombekøretøj ud af byen. Video: AP

Befinder du dig i området? Så vil vi meget gerne høre fra dig. Send os en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

Politiet i New York undersøger tidligt torsdag morgen lokal tid en mistænkelig genstand i bydelen Tribeca i New York City.

Det skriver flere amerikanske medier, heriblandt nyhedsbureauet AP.

Flere medier erfarer samtidig, at pakken er sendt til skuespilleren Robert De Niros restaurant. Ifølge New York Post er pakken af samme type som dem, der blandt andet blev sendt til Barack Obama og Hillary Clinton onsdag. De pakker indeholdt ifølge FBI rørbomber.

Ifølge CNN er den mistænkelige genstand blevet afleveret på adressen 375 Greenwich Street, hvor Tribeca Film Center ligger. Robert De Niro er grundlægger af film-festivalen af samme navn og er kendt som en åben modstander af USA's præsident, Donald Trump.

Nøjagtig ligesom flere af de pakker, der blev sendt til medlemmer i toppen af det demokratiske parti, var returadressen også denne gang henvist til demokraten Debbie Wassermann Schultz fra Florida.

Et billede på det amerikanske medies hjemmeside beviser, at bomben var sendt til netop Robert De Niro. Du kan se billedet her.

Politiet er massivt til stede under dagens aktion. Foto: AP/Mark Lennihan
Politiet er massivt til stede under dagens aktion. Foto: AP/Mark Lennihan

Bombe på vej væk
Ifølge News Yorks politikommisær, James O'Neil, er bomben lige nu på vej væk.

'Vi har de bedst trænede eksperter i verden til at undersøge dagens mistænkelige pakke. Den er nu på vej til et sikkert sted i Bronx', skriver han blandt andet på Twitter

Kendt Trump-kritiker
Robert de Niro har i flere omgange ytret sig særdeles kritisk over for Trump. Heriblandt under prisuddelingen Tony Awards i New York i sommer, hvor De Niro hele to gange råbte 'fuck Trump'.

Den amerikanske tv-station CBS, som dækkede pris-uddelingen, valgte i den forbindelse at bortcensurere de voldsomme udbrud.

- Jeg vil bare sig én ting. Fuck Trump. Det er ikke længere 'ned med Trump.' Det er 'fuck Trump,' lød det fra Robert De Niro, mens han stod på scenen og knyttede nævnerne.

Aftenen før Trumps indsættelse som Amerikas 45. præsident fandt De Niro også lejlighed til at gøre grin med Trump. Her havde hundredvis af mennesker samlet sig i protest uden for en af Donald Trumps bygninger.

Medier: Mistænkelig pakke sendt til Robert De Niros restaurant

'The MAGA Bomber'
Ingen af de bomber, der er blevet sendt til prominente amerikanske politikere, og nu altså skuespillere, er detoneret, og ingen er kommet til skade.

I alt er der nu fundet otte af denne type breve.

New Yorks borgmester, Bill de Blasio, og den republikanske flertalsleder i Senatet, Mitch McConnell, er blandt de politikere, der har beskrevet det som terrorisme.

Torsdag oplyser amerikanske myndigheder, at foruden Robert De Niro, har man også mistanke om, at der skulle være sendt en mistænkelig pakke til den tidligere vicepræsident under Barack Obama, Joe Bidden.

Der er ikke endnu spor af de eller den formodede gerninsmand, men i den amerikanske presse går personen under navnet 'The MAGA-Bomber' som en henvisning til Donald Trumps valgslogan 'Make America Great Again'.

OVERBLIK: Disse personer har modtaget pakker med sprængstof

Fredag blev der fundet endnu en mistænkelig pakke i USA. Den var stilet til den demokratiske senator Cory Booker fra New Jersey.

Han er dermed den seneste i rækken af fremtrædende personer i USA, der har fået tilsendt en mistænkelige pakke.

Det er med de fleste af pakkerne blevet bekræftet, at de har indeholdt rørbomber med glasstykker i. Men ingen af dem er detoneret, og ingen er kommet til skade.

Her kan du få et overblik over, hvor pakkerne er fundet, og hvem der har fået dem tilsendt:

* George Soros, milliardær og økonomisk donor til demokratiske politikere.

Den første af pakkerne havde milliardæren George Soros som mål og dukkede op mandag i en postkasse uden for hans hjem i New York.

* Hillary Clinton, demokraternes præsidentkandidat i 2016.

Secret Service opsnappede sent tirsdag en bombe sendt til den tidligere præsident Bill Clinton og tidligere præsidentkandidat Hillary Clinton.

* Barack Obama, demokrat og præsident fra 2009 til 2017.

En lignende pakke er også forsøgt sendt til tidligere præsident Barack Obama. Den blev opfanget af Secret Service tidligt onsdag.

* CNN og tidligere CIA-chef John Brennan.

En pakke med tidligere CIA-chef John Brennans navn på blev sendt til CNN, som evakuerede sin bygning onsdag. Bomberyddere fra politiet fjernede pakken. Brennan bidrager med jævne mellemrum til CNN.

* Eric Holder, demokrat og tidligere justitsminister, samt demokratisk kongresmedlem, Debbie Wasserman Schultz.

En pakke sendt med forkert adresse til Eric Holder blev sendt retur til det demokratiske kongresmedlem Debbie Wasserman Schultz. Hendes navn var skrevet på returadressen, og hendes kontor blev evakueret.

* Maxine Waters, demokrat og medlem af Kongressen.

Onsdag kom det frem, at FBI var i gang med at efterforske to mistænkelige pakker, der var adresseret til Maxine Waters.

* Robert De Niro, skuespiller.

Torsdag er der fundet en mistænkelig pakke sendt til skuespilleren Robert De Niro. Den er magen til tidligere mistænkelige pakker i denne uge, som viste sig at indeholde rørbomber. Pakken er angiveligt sendt til en adresse i New York, hvor De Niro ejer en restaurant. Skuespilleren er en kendt Trump-kritiker.

* Joe Biden, tidligere demokratisk vicepræsident.

En pakke adresseret til tidligere vicepræsident Joe Biden blev fundet i en postcentral i den amerikanske delstat Delaware, fortæller lokale embedsmænd. Senere torsdag er yderligere en pakke til Biden blevet fundet i Delaware ifølge amerikanske MSNBC.

* Cory Booker, demokratisk senator.

Pakken blev opdaget fredag i staten Florida og var stilet til den demokratiske senator Cory Booker fra New Jersey.

Kilde: AP, CNN og Reuters.

 

Trump langer ud efter medierne
Præsident Trump har til et event i staten Wisconsin onsdag udtalt sin bekymring over angrebene.

- I disse tider bliver vi nødt til at stå sammen og sende et meget klart signal om, at trusler mod politiske mål ikke bliver tolereret i USA, sagde han.

Samtidig erklærede han dog, at medierne bærer 'en stor del af ansvaret for den uendelige modstand og konstant negative og falske historier'.

Efter nyheden om den seneste bombe, der er sendt til Robert De Niro, er præsidenten igen ude at svine medierne til. Denne gang på Twitter.

'En meget stor del af den vrede, vi ser i vores samfund i dag, skyldes den målrettede falske og unøjagtige dækning fra mainstream-medierne, som jeg henviser til som fake news. Det er blevet så slemt og hadsk, at det er utroligt. Mainstream-medierne skal ændre kurs, HURTIGT!', skriver præsidenten.

Opdateres ...

Medie: Afslørende detalje på CNN-brevbombe

New Yorks guvernør venter flere mistænkelige pakker

Uhyggeligt fund: Gigantisk medie evakueret

OVERBLIK: Rørbomber sendt til flere prominente politikere