Melding om to drukneulykker

Beredskab Fyn og Fyns Politi er kaldt til meldinger om mulige drukneulykker to steder

Melding om to drukneulykker

Fyns Politi og Beredskab Fyn har tirsdag eftermiddag travlt med to mulige drukneulykker. Her arbejdes der i Odense Fjord på det nordlige Fyn. Video: Local Eyes

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Fyns Politi og Beredskab Fyn er tirsdag kort efter klokken 14 blevet kaldt til anmeldelser om mulige drukneulykker to forskellige steder, og det skaber udfordringer.

Både hos politiet og på vagtcentralen hos beredskabet meldes der om ekstra travlhed.

- Vi er kaldt til to opgaver. En på Sydlangeland og en på Nordfyn. Mere kan jeg ikke sige lige nu, for jeg ved faktisk ikke mere præcist, hvor det er, siger vagtchef hos Fyns Politi, Henrik Strauss.

Også hos beredskabet er der travlt på vagtcentralen.

- Lige nu har jeg ikke tid, og indsatslederne er selvfølgelig optaget og har travlt, men du kan ringe senere, lyder reaktionen.

Forsvarets Joint Rescue Coordination Centre (JRCC) er ifølge Fyns Politi på opgaven begge steder.

Den første anmeldelse blev indgivet til alarmcentralen klokken 14.10, hvor Falck Otterup blev sendt af sted i det nordfynske. Meldingen her gik ifølge registreringen hos alarmcentralen på redning/drukneulykke. Et minut senere blev Station Åsum/Odense også sendt af sted.

Klokken 14.23 kom så en anmeldelse fra Sydlangeland, hvor Station Rudkøbing/Humble blev rekvireret til en redning/drukneulykke.

Klokken 16 fortæller Henrik Strauss, at redningsaktionerne heldigvis endte lykkeligt. Der er ingen, der er kommet til skade.

- Den første ved Munkebo viste sig at være en mand på vandscooter, der havarerede, og hvorefter vandscooteren sank. Manden svømmede derefter cirka 200 meter i land og kom op uskadt, siger Henrik Strauss.

Vandscooteren ligger imidlertid på havets bund, og det er ikke blevet vurderet nødvendigt at anmode om assistance til at få den bjærget.

- Det må manden i givet fald selv klare. Jeg ved ikke, hvor dybt der er på stedet.

I det andet tilfælde viste det sig, at en båd havde motorstop.

- Den store pakke blev anvendt, fordi vi fik den ind via alarmcentralen. Men her var der heller ikke nogen, der var kommet til skade, siger vagtchefen.