Menighedsrådsformand om hærværk: Det er frustrerende

Hærværket blev opdaget af graveren i morges

Følg Krimi

Det er dybt frustrerende, at der er begået hærværk mod Bandidos-rockeren Poul Joachim Hansen gravsted i nat. Det siger menighedsrådsformand i Græsted Kirke, Lene Mathiesen, til Ekstra Bladet.

- Jeg er da frustreret, og jeg havde ikke set det komme, siger Lene Mathiesen, der fortæller, at det var graveren, der opdagede hærværket i morges og kontaktede politiet.

Se mere video på localeyes.dk

Der har aldrig tidligere været hærværk på kirkegården.

- Man kunne godt forestille, at der kunne komme problemer, når man har en rocker begravet på kirkegården?

- Aldrig. Der har ikke været noget. Og det har der heller ikke været til begravelsen, siger menighedsrådsformanden.

Rocker-grav skændet i nat

En eller flere ukendte gerningsmænd har gravet i Bandidos-rockeren Big Mac's grav, ligesom gravstenen er væltet. Foto: Allan Andersen
En eller flere ukendte gerningsmænd har gravet i Bandidos-rockeren Big Mac's grav, ligesom gravstenen er væltet. Foto: Allan Andersen
 

Stedet spærret af
Hun er selv taget op på kirkegården for at se ødelæggelserne ved selvsyn, og hun fortæller, at politiet og teknikerne arbejder på stedet nu, og der er skærmet af lige omkring området med den enkeltstående grav med afspærringstape.

- Vi venter på, at politiet giver grønt lys, når de er færdig med deres, og så kan gravstedet reetableres. Og hvornår det sker bliver, det tør jeg ikke svare på nu, siger hun.

- Har I været bekymret for at have en rocker begravet på jeres kirkegård?

- Nej. Han er en borger som lige så godt kan komme på kirkegården og til guds hus som alle andre. Der er ikke nogen forskelsbehandling.

- Vil det her gøre, at I vil holde mere øje i fremtiden?

- Det kan vi jo ikke. Vi kan jo ikke være videoovervåget. Der er personale de timer, der er, og det her er sket, fra de er gået hjem og til morgen. Du kan jo ikke have vagt på en kirkegård, så nej, det vil ikke ændre på procedurer, siger hun.

En sten, der bemærkes
Sognepræst i Græsted Kirke, Ole Backer Mogensen, har heller ikke hørt om en lignende situation på kirkegården.

- Der er ikke nogens grave, der skal skændes. Vi skal vise respekt. Hvert et menneskeliv, der har været levet, skal der vises stor respekt i døden. Også selvom vi måtte være uenige med de mennesker, siger han.

- Har I oplevet noget lignende?

- Ved du hvad, det tror jeg faktisk ikke.  Det kommer helt bag på mig, for jeg oplever stedet og kirkegården som smuk og dejlig og vidunderlig og som et meget fredfyldt sted. Så det er jeg ikke vidende om.

Han fortæller, at han går forbi graven, hver gang han går til kirken.

- Og som alle andre grave på kirkegården, så respekterer jeg de grave og tænker på de mennesker, hvis liv har været levet, som ligger de steder, de ligger.

- Der har ikke været nogle specielle problemer omkring det gravsted?

- Nej, det tror jeg faktisk ikke. Det er klart, at det er en sten, der bemærkes, fordi den er forholdsvis stor, men det er der også andre sten, der er inden for det samme område. Jeg er nok selv sådan en type, der tænker, at det her er udtryk for den her familie og den her gruppes måde at ære et menneskeliv på, siger han.

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+