Merethes vindue beskudt: Jeg er bange for de kommer igen

Merethe Jakobsen er blevet sygemeldt og har besluttet sig for at flytte fra sin lejlighed, efter at hun tirsdag aften oplevede, at der blev skudt mod hendes køkkenvindue

Politiet har talt hullerne i Merethes vindue. Det endelige antal havnede på 28. Foto: Ekstra Bladet
Politiet har talt hullerne i Merethes vindue. Det endelige antal havnede på 28. Foto: Ekstra Bladet

Jeg tør ikke være her mere. Jeg er bange for at være her.

Sådan siger den 55-årige køkkenassistent Merethe Jacobsen, som indtil tirsdag aften var helt igennem tilfreds med tilværelsen på Vilsundvej i det østlige Aalborg.

Men så ændrede 28 skudhuller i hendes køkkenvindue på første sal i rækkehuset på hendes opfattelse. Merethe Jacobsen sad på det og hyggede sig med sit strikketøj ved køkkenbordet, da der pludselig hørtes to knald.

- Jeg havde rullet mit rullegardin ned. Jeg troede et sekund, at det var fyrværkeri, men opdagede så, at det var min rude, der var blevet skudt mod. Så smed jeg mig ned på gulvet. Jeg gik i panik, siger Merethe Jacobsen.

Ramte ved siden af
Politiet har kort efter anholdt fem personer, som sættes i forbindelse med skyderiet. De er efterfølgende blevet fremstillet i grundlovsforhør. Det er politiets opfattelse, at de har skudt efter en anden person, og at det var helt tilfældigt, at forbi'eren derefter ramte Merethe Jacobsens vindue.

Efter skyderi: Nu vil Merethe flytte

Til at begynde med troede Merethe Jacobsen dog, at det var hende, som nogen var ude efter. Det kunne hun ikke forstå. Og hun sagde til Ekstra Bladet tirsdag aften, at hun ikke mente, at hun havde nogen uvenner.

Og selv om politiets melding måske burde få Merethe Jacobsen til at falde til ro, så er det ikke sket. Torsdag kørte hendes søn hende til lægen. Og Merethe Jacobsen er blevet sygemeldt fra sit job med stress-symptomer.

- Ham, de måske har villet slå ihjel, har de jo ikke fanget. Så jeg er virkelig bange for, at der kommer til at ske noget igen. De har jo slet ikke styr på deres skydevåben, forklarer Merethe Jacobsen.

Merethe Jacobsen er dybt rystet, efter at der tirsdag aften blev skudt mod hendes køkkenvindue. Foto: Ekstra Bladet
Merethe Jacobsen er dybt rystet, efter at der tirsdag aften blev skudt mod hendes køkkenvindue. Foto: Ekstra Bladet

Efter at have smidt sig på gulvet kravlede Merethe Jacobsen ud til trappen, som fører ned til stueetagen i hendes rækkehus. Her gemte hun sig bag den massive trækonstruktion og ringede til politiet.

Skyderi mod rækkehus: Merethe sad bag gennemhullet vindue og strikkede

- De kom hurtigt, og jeg er helt tilfreds med deres indsats, så det er ikke det. Også naboer har været forbi og har fortalt, at jeg bare kan komme, hvis jeg er bange og utryg. Men jeg har besluttet mig. Jeg vil væk, forklarer Merethe Jacobsen.

Strikketøj på standby
Uanset hvad går der op mod 14 dage, før Merethe Jacobsen får et nyt vindue til at erstatte det gennemhullede. Det har boligselskabet fortalt hende. Det er kun det ene lag glas, som haglene er røget igennem. Det inderste glas, og rullegardinet er ikke blevet perforeret.

Merethe Jacobsen kan imidlertid ikke komme bort fra tanken om, at haglene skulle være gået helt igennem.

Mens politiet arbejdede ved Merethe Jacobsens rækkehus, lagde betjente mærke til en sort Audi, som virkede mistænkelig. Kort efter var fem unge anholdt og sigtet for skyderiet. Foto: Ekstra Bladet
Mens politiet arbejdede ved Merethe Jacobsens rækkehus, lagde betjente mærke til en sort Audi, som virkede mistænkelig. Kort efter var fem unge anholdt og sigtet for skyderiet. Foto: Ekstra Bladet

- Så havde jeg ikke været her i dag. Så var jeg blevet ramt i ryggen. Jeg sad lige ved vinduet. Hvis de har kigget op, har de også set min skikkelse som silhouet på rullegardinet, forklarer Merethe Jacobsen til Ekstra Bladet.

Merethe Jacobsen forventer at finde en bolig et andet sted i Nordjylland. Hun har det lidt svært ved at skulle flytte for langt væk fra sine børn, som også bor i Aalborg.

- Lægen har fortalt mig, at hun godt kan forstå, at jeg har det skidt. Hun har også fortalt, at jeg skal forsøge at leve så normalt et liv som muligt. Men det er svært, siger Merethe Jacobsen.

Har du kunnet samle dig så meget, at du har kunnet tage fat på strikketøjet igen?

- Nej, overhovedet ikke. Det har jeg slet ikke kunnet.